Призначення грошових винагород для Снігурівського міського голови замість обговорення проблемних питань громади

Замість розгляду питань по забезпеченню функціонування сфер життєдіяльності Снігурівської міської ОТГ – обговорення преміювання міському голові.

На розгляд першої сесії Снігурівської ОТГ було винесено питання «Про встановлення умов оплати праці міському голові Голоблі Л.М.». В проект рішення було внесено «надбавку за високі досягнення у праці або за виконання особливо важливої роботи у розмірі 50% посадового окладу, щомісячне преміювання міського голови у розмірі 50 % посадового окладу, преміювання до Дня міста, Дня Незалежності України, професійного свята». З приводу проекту рішення до депутатів Снігурівської ОТГ звернувся голова обласної організації партії «Наш край» Юрій Кормишкін.

«Сьогодні перший день роботи і ми розглядаємо 50% надбавки за тяжку працю з урахуванням надбавки за ранг посадової особи. Хочете голосувати — голосуйте. Це означає, що в кінці місяця Леонід Миколайович її вже отримає. Але замість того, щоб обговорити проблеми, з якими зараз зіткнуться  громади сіл, які увійшли до ОТГ, поки вони не вступили в прямі міжбюджетні відносини, замість того, щоб намітити шляхи виходу з кризових ситуацій, ми визначаємо грошові винагороди голові за роботу, яку він ще не зробив», — звернувся до присутніх Кормишкін.

Не починати роботу з прийняття неправомірних рішень закликала колег депутат новоствореної ради Ірина Заприкут.

«Ми не можемо пакетом проголосувати за всі майбутні преміювання міського голови. Якщо і виникне потреба грошової винагороди, то за кожну з них депутати проголосують окремим рішенням на майбутніх сесіях. Не примушуйте депутатів починати роботу з прийняття неправомірних рішень, підсовуючи нам цей проект рішення. Як це «встановити голові такі умови праці»? Тобто він працюватиме тільки на таких умовах?» — звернулась до присутніх Заприкут.

Депутати зійшлись на тому, що питання про призначення надбавок за високі досягнення у праці, преміювання та матеріальну допомогу Снігурівському міському голові розглядатимуться за поданням за певний відпрацьований період.

Теги: , , , ,