Невдалий старт. Голобля провалив першу сесію Снігурівської ОТГ

Снігурівському міському голові Леоніду Голоблі не вдалося об’єднати депутатів новоствореної громади. Під час першої сесії, яка відбулась вчора, 16 липня, не визначено плану дій подальшої роботи міської ради та життя громади, не визначені пріоритети, не вирішено питання по обранню секретаря ради. Як зазначає голова Миколаївської обласної організації партії «Наш край» Юрій Кормишкін, який був присутній на сесії, така неконструктивна робота Леоніда Голоблі, неорганізованість дій можуть привести до виникнення додаткових проблемних питань  в громаді.

 «Леонід Голобля отримав перемогу на виборах. Тепер вся відповідальність за майбутнє громади за людей несе міський голова. Я бажаю йому тільки успіху і чесного ставлення до своєї роботи. Нажаль, перша сесія показала, що міський голова не може поки об’єднати депутатський корпус, а його прибічники замість конструктивної роботи, тільки накаляють атмосферу. Невирішення питання по секретарю ради свідчить про те, що конструктивної роботи ради ще поки чекати рано»,- розповів Юрій Кормишкін.

На початку сесії голова обласної організації партії «Наш край» озвучив думку депутатів-однопартійців щодо кандидатури секретаря міської ради.

«Не знаю, кого Леонід Миколайович запропонує на посаду секретаря. Якщо це Тетяна Андрющенко, як говорили депутати, то це, на мою думку, не буде правильним рішенням, з точки зору політичної коректності.  Бо на вибори вона йшла з Інною Бойко, в її команді, яка програла. У вашій команді повинні працювати ваші люди. Наші депутати проголосують за вашу команду, ваших заступників. Щоб всі права, які у вас є, були за вами, і відповідальність також була за вами», – виступив під час сесії Кормишкін.

Як з’ясувалося, на посаду секретаря ради таки була висунута кандидатура Тетяни Андрющенко. В результаті таємного голосування рішення не прийнято –14 депутатів проголосували проти запропонованої кандидатури і тільки 10 підтримали.

Депутати від «Нашого краю» надали звернення щодо обрання секретарем міської ради Геннадія Шияна, підписане 13 депутатами – 50 % складу ради, що являється законною підставою для винесення до розгляду на сесії кандидатури. Секретаріат не зареєстрував його. А новообраний Снігурівський міський голова Леонід Голобля відмовився розглядати це питання, мовляв, виносити кандидатуру на посаду секретаря має право лише  голова.

«Ми можемо продовжити роботу і без обрання секретаря ради. Але з чого починає свою роботу новообраний голова? Депутати,  шануйте себе. Ви надали звернення — вас не почули. Про яку консолідовану роботу може йти мова в подальшому? Мені лише шкода села, які увійшли до складу міської ОТГ. Навряд чи тут хтось дбатиме про їх проблеми», —  виступив Кормишкін.

Сесія продовжила роботу без обрання секретаря. Згідно ст. 50 Закону  України «Про місцеве самоврядування в Україні» щодо обрання секретаря сільської, селищної, міської ради, якщо рада не підтримала кандидатуру, запропоновану відповідним головою, пропозиція щодо кандидатури секретаря ради може вноситися на розгляд ради не менш як половиною депутатів від загального складу відповідної ради. Міський голова наступної сесії позбавляється права подання кандидатури секретаря.

Слід також зазначити, що новообрані депутати завчасно не були ознайомлені із порядком денним. Він з’явивися на сайті міської ради у день проведення сесії.

 

Теги: , , ,