Майже місяць керівництво Снігурівської ОТГ не може зібрати робочу групу та затвердити проект регламенту роботи ради

Перша сесія Снігурівської міської ради ОТГ відбулася 16 липня. Майже місяць керівництво Снігурівської ОТГ не може зібрати тимчасову робочу групу для затвердження проекту регламенту роботи ради та положення про роботу депутатських комісій, що ставить під загрозу проведення наступної сесії та вирішення важливих для громади питань. Своє занепокоєння цим фактом висловили представники «Нашого краю» в Снігурівській міській раді ОТГ.

Згідно Закону України «Про місцеве самоврядування» регламент роботи відповідної ради та положення про депутатські комісії мають бути затверджені не пізніше як на другій сесії.  До цього часу не проведено жодного засідання тимчасової робочої групи з числа депутатів, на розгляд групи не представлено проект регламенту. Регламент – це внутрішній нормативно-правовий акт, який встановлює загальний порядок підготовки, скликання та проведення засідань ради, особливості розгляду окремих питань (кадрові питання, розгляд проекту бюджету тощо), порядок оформлення рішень та інші процедурні питання. Тобто, його відсутність блокує роботу ради.

Рішенням першої сесії Снігурівської ОТГ 16 липня створена тимчасова робоча група з семи депутатів. Її завдання – розробити регламент роботи відповідної ради та положення про постійні комісії ради.

«Друга сесія, ми так розуміємо, готується. Проекти рішень вже викладено на сайті, положення про комісії зокрема. Проекту регламенту роботи ради ми там не знайшли. Ми входимо до складу тимчасової робочої групи, яка має розглядати проект регламенту та положення про комісії. Нас ніхто ні разу не збирав для їх обговорення. Апарат міської ради має підготувати основу проектів і хоча б повідомити депутатам, що вони вже готові і час зібратися для роботи над ними. Можливо, хтось з депутатів має пропозиції або зауваження. Без обговорення робочою групою вже запропоновано проекти рішень щодо цих питань. Висновки про узурпацію влади самі напрошуються», — розповідають депутати Снігурівської міської ради від «Нашого краю», що входять до складу групи.

Нагадаємо, що під час першої сесії не обрано секретаря Снігурівської міської ради – кандидатура, запропонована головою, не підтримана. За порядком, при відсутності секретаря, відповідальність за ефективність роботи ради покладається на міського голову.

«Зараз під загрозою робота ради новоствореної ОТГ. Це тоді, коли на розгляд мають бути винесені важливі для громади питання. Зокрема, розподіл 10 мільйонів гривен субвенції з державного бюджету на розвиток. Адже, якщо не провести всі процедури вчасно до кінця року, об’єднана громада втратить ці кошти —  вони повернуться до державного бюджету», —  нагадав депутат міської ради Василь Гальович.

В обласній організації партії «Наш край» впевнені, що всі ці факти свідчать про неефективність роботи міського голови. Для порівняння – в Горохівській ОТГ, в якій вибори відбулися одночасно зі Снігурівською, вже готуються до проведення третьої сесії. У той час, коли в Снігурівській міській ще не визначились з проектом регламенту роботи ради та положенням про депутатські комісії.

 

 

 

Теги: , ,