Снігурівська громада може втратити 10 млн грн субвенції через бездіяльність керівництва ОТГ

Якщо найближчим часом не будуть визначені напрямки спрямування державної субвенції, розподіленої на розвиток Снігурівської громади, не розпочнеться розробка проектно-кошторисної документації, то з урахуванням проведення тендерних процедур, може не вистачити часу на освоєння субвенції, і кошти повернуться в державний бюджет. Таку думку висловили в Миколаївській обласній організації партії «Наш край».

10 липня 2019 року Уряд ухвалив рішення про спрямування 1,4 млрд гривень на підтримку малих міст та селищ за рахунок субвенції з державного бюджету на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій, яким передбачено виділення коштів у сумі 10 млн гривень на розвиток Снігурівської ОТГ. На сьогодні керівництво громади ще не визначило, на вирішення яких проблем будуть спрямовані ці кошти.

Проте депутатами Снігурівської міської ради від «Нашого краю» Олександром Жигалко, Олександром Кожановим, Іриною Заприкут, Наталією Явтушенко, Іваном Габаканом, Юрієм Мацютою, Вадимом Громаковим надані звернення до міського голови Леоніда Голоблі з пропозиціями щодо використання цих коштів на вирішення проблем у громаді. Питання пропозицій пропонується розглянути на засіданні тимчасової робочої групи з числа депутатів та включити в порядок денний найближчого засідання виконкому та сесії міської ради Снігурівської ОТГ.

«Вже сьогодні ми повинні не тільки продумати, куди витратить громада ці кошти, але й зробити перші кроки у їх використанні – визначити об’єкти, виділити кошти на проектно-кошторисну документацію. Врахуйте ще час на тендерні процедури. Можна вважати, що в нас залишається чотири місяці, щоб використати ці кошти в рамках бюджетного року на вирішення наболілих для громади питань, інакше Снігурівка їх втратить. Ми спрямували свої звернення 25 липня. До сьогодні ніяких зрушень або реакції з боку міського голови не спостерігається», — висловлюють думку депутати, які сформували свої пропозиції на підставі численних звернень виборців до приймальні районної організації партії «Наш край».

Серед запропонованого у депутатських зверненнях — капітальний ремонт дорожнього покриття вулиць Янтарна, Набережна, Снігурівська, Іди Лауди, Шевченка, Веселкова, Горького, провулка Новий; придбання автобусів для забезпечення сполучення сіл, що увійшли до ОТГ зі Снігурівкою; також завершення газифікації п’яти багатоповерхових будинків мікрорайону «Сім вітрів» міста Снігурівка.

«У нас з’явився шанс у вигляді субвенції завершити другий етап газифікації багатоповерхових будинків мікрорайону «Сім вітрів». Перший етап проведено при колишньому міському голові Ларченко у 2013-2014 роках. Про відношення міської влади до проблеми газифікації говорить той факт, що за п’ять років не вирішено питання про передачу вже збудованих газових мереж у користування «Миколаївгазу». Проектно-кошторисна документація на завершення газифікації мікрорайону складає 1,7 млн гривен тільки до кінця року. У 2020 році ця сума тільки збільшиться. Піклуючись про завершення газифікації, ми піклуємось про добробут наших жителів. Особливо, якщо зважати на той факт, що централізоване опалення в багатоповерхівках Снігурівки відсутнє вже років двадцять», — розповів депутат обласної ради від «Нашого краю» Андрій Закусілов.

На думку голови Миколаївської обласної організації партії «Наш край» Юрія Кормишкіна, бездіяльність влади ОТГ у напрямку використання субвенції є злочином проти жителів громади.

«Кожен день зволікання роботи в напрямку освоєння субвенції – це злочин з боку місцевої влади у відношенні до жителів Снігурівської ОТГ. Адже, ідучи на вибори, люди очікують змін на краще. І якщо зміни не відбуваються, винні мають нести відповідальність. «Наш край» вимагає від міського голови Леоніда Голоблі терміново вжити заходи щодо освоєння 10 млн грн, виділених урядом на розвиток громади. Представники від «Нашого краю», які увійшли до депутатського корпусу ради Снігурівської ОТГ, готові до конструктивної співпраці у цьому напрямку, надали свої пропозиції і готові підтримувати рішення на користь жителів об’єднаної громади. Коли кошти надійдуть на рахунок, вже має бути чітке розуміння, на що вони витратяться, має бути готовий алгоритм їх освоєння. Саме це стане показником ефективності роботи влади», — заявив Юрій Кормишкін.

У «Нашому краї» наголошують, що, якщо громада не встигне освоїти кошти субвенції з державного бюджету до кінця року, вони будуть втрачені.

Теги: , ,