«Ревізія земель та нова ставка податку — реальні шляхи наповнення бюджету Калинівської ОТГ», — Кормишкін

Під час другого пленарного засідання першої сесії Калинівської ОТГ Єланецького району, яке відбулось 12 серпня, обговорено перспективи наповнення бюджету громади.

З нового року Калинівська ОТГ вступить у прямі відносини з державним бюджетом. А це не тільки надає можливість самим розпоряджатися надходженнями, але й зобов’язує з більшою відповідальністю ставитися до наповнення. З цього приводу до присутніх звернувся депутат Миколаївської обласної ради, член виконкому Калинівської ОТГ, очільник «Нашого краю» в області Юрій Кормишкін.

 «Саме від перших кроків у вашій роботі залежить наповнення бюджету і благополуччя громади. Потрібно призначити землевпорядника, який зробить повну ревізію земель, переглянути ставку земельного податку. Повірте, це дасть значне збільшення до бюджету. Ваші гроші зараз у прямому сенсі у вас під ногами, потрібно докласти небагато зусиль, щоб ваша земля стала приносити більше надходжень. І з цим зволікати не можна», — звернувся до присутніх Кормишкін.

За словами Юрія Кормишкіна, сьогодні в цілому в країні, на жаль, зберігається тенденція тіньової роботи багатьох фермерів, які не платять податки. І тільки від політичної волі та грамотності керівництва громади залежить, чи зміниться ця ситуація у майбутньому.

«Новообрані ради і голови громад мають на місцях максимально консолідувати роботу, щоб надолужити час. І в новий бюджетний рік вступити з чітким розумінням стратегії розвитку громади. Запустити механізми, які дозволять максимально використовувати ресурси наповнення бюджету, контролювати податкові надходження та вивести недобросовісних підприємців з тіні», — наголосив голова обласної організації партії «Наш край».

Нагадаємо, що новостворені громади при вступі у нові міжбюджетні відносини отримують права міст обласного значення. Змінюються можливості, а відповідно, на голову громади, депутатів покладаються інші повноваження, надаються більші ресурси, а отже, покладається більша відповідальність.

Для довідки, група компаній «ПАЄК» та Юрій Кормишкін заплатили до бюджетів різних рівнів 191,7 млн гривень в 2018 році.

 

Теги: , , ,