У Снігурівському районі підтопило понтонний міст — Кормишкін закликав главу ОТГ негайно вирішити проблему з проїздом між селами

22.08.2019

У Снігурівському районі в черговий раз пішов під воду понтонний міст, що з’єднує села Василівка, Євгенівка, Павлівка, Тамарине і Івано-Кепине. При цьому місцева влада новоствореної Снігурівської ОТГ нічого не робить. Про це написав у «Фейсбук» депутат Миколаївської облради, голова «Нашого краю» на Миколаївщині Юрій Кормишкін.

Він зазначив, що жителі вказаних сіл через затоплення моста тепер не можуть елементарно потрапити в лікарню або у своїх справах. Кормишкін акцентує, що проблему повинна вирішувати нова влада ОТГ.

«Дуже абсурдна ситуація, адже за все ті дні, як міст знову не витримав навантаження і пішов під воду, місцева влада хоча б пальцем поворушила для вирішення проблеми. Ніхто не заперечує той факт, що цей міст державний, але він знаходиться на території громади! Цю проблему повинна вирішувати нова влада. На сьогоднішній день саме вона несе відповідальність за те, що відбувається у них на території. Чому новообрані представники Снігурівської об’єднаної територіальної громади мовчать, ігноруючи свої прямі повноваження? Чи звертаються вони до Кабінету Міністрів, чи пишуть  звернення до народних депутатів, щоб поліпшити якість життя жителів громади? », — додав голова «Нашого краю» на Миколаївщині.

Кормишкін нагадав, що після виборів 30 червня Снігурівська ОТГ перейшла у прямі міжбюджетні відносини з держбюджетом, тому могла б отримати субвенцію для формування інфраструктури громади. Таким чином, могли б вирішити проблему з підтопленням.

«Це прекрасна можливість раз і назавжди покінчити з постійними перебоями роботи понтонних переправ і, нарешті, побудувати тут капітальний міст, що я неодноразово підкреслював. Нагадаю, що силами нашої компанії понтонні мости в Снігурівському районі періодично ремонтувалися, але це не може тривати завжди. Зрештою, необхідне радикальне рішення місцевої влади з цього питання. Адже, податки місцевим бізнесом сплачуються своєчасно в різні бюджети», — зауважив депутат.

Також він додав, що депутати облради добилися виділення грошей на проект  будівництва мосту.

«Я звертаюся до тих, від кого безпосередньо залежить подальша доля цього питання — до голови та депутатів Снігурівської ОТГ — і закликаю їх негайно розібратися в нагальній проблемі переміщення жителів між населеними пунктами в громаді! А поки ситуація не вирішена, я закликаю главу ОТГ Леоніда Голоблю організувати цілодобове чергування на мосту заради безпеки людей », — резюмував Кормишкін.

Теги: , , , ,