За пропозицією «Нашого краю» частину коштів державної субвенції Снігурівської ОТГ витратять на придбання автобусів

За пропозицією депутатів від «Нашого краю» в Снігурівській ОТГ кошти за програмою на розвиток громад буде витрачено на придбання громадських автобусів. Про це стало відомо за інформацією, яка розміщена на сайті PROZZORO.

10 липня 2019 року Уряд ухвалив рішення про спрямування 1,4 млрд гривень на підтримку малих міст та селищ за рахунок субвенції з державного бюджету на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій, яким передбачено виділення коштів у сумі 10 млн гривень на розвиток Снігурівської ОТГ.

Депутатами Снігурівської міської ради від «Нашого краю» Олександром Жигалко, Олександром Кожановим, Іриною Заприкут, Наталією Явтушенко, Іваном Габаканом, Юрієм Мацютою, Вадимом Громаковим надані звернення до міського голови Леоніда Голоблі з пропозиціями щодо використання цих коштів на вирішення проблем у громаді.  Однією з пропозицій було придбання автобусів для забезпечення сполучення сіл, що увійшли до ОТГ, зі Снігурівкою.

За даними, розміщеними на державному сайті закупівель, оголошено торги  на закупівлю двох громадських автобусів, на суму 5,2 млн грн. Замовником виступає Снігурівська міська рада. Аукціон призначено на 28 листопада 2019 року.

«Транспорт для району – це артерія, яка необхідна для забезпечення життєдіяльності наших земляків. В наш час це ненормально, коли людина залишається в своєму населеному пункті заручником через відсутність транспортного сполучення. А дуже багато звернень у нашу громадську приймальну надходило саме з цією проблемою. Придбання громадського транспорту – це була одна із пропозицій, наданих депутатами від «Нашого краю» діючому голові Снігурівської міської ОТГ», — розповідають у районній організації партії «Наш край».

Нагадаємо, що «Наш край» також запропонував жителям Снігурівської ОТГ висловити свої побажання з приводу розподілу цих 10 млн, виділених на розвиток громад, за допомогою онлайн-голосування. У Google формі респондентам було запропоновано декілька варіантів, а також була можливість вказати свій варіант відповіді. Майже 20 % респондентів підтримали пропозицію придбання автобусів за кошти державної субвенції для Снігурівської ОТГ.

Теги: автобуси, , ,