«Не закриємо сесію, поки не буде прийнято рішення», -Кормишкін про зміни до Перспективного плану Миколаївщини

У понеділок, 16 вересня, під час засідання постійної аграрної комісії Миколаївської облради було прийнято рішення про те, щоб перенести засідання сесії на середу, 18 вересня, і першим в порядку денному порушити питання про внесення змін до Перспективного плану формування територій громад Миколаївської області.

Спочатку голова аграрної комісії, голова фракції «Наш край» в облраді Юрій Кормишкін виніс пропозицію, щоб члени його комісії прийняли принципове рішення про зміни до Перспективного плану Миколаївщини.

«Однозначного рішення, щоб задовольнити всі громади і всіх депутатів, не буде. У мене є пропозиція, щоб ми разом з вами прийняли принципове рішення. Тобто, ми дамо посил нашим іншим комісіям, щоб ті громади, які вже створені на сьогоднішній день і які б хотіли залишитися, нехай залишаються. Ті громади, які вже об’єднані і хочуть об’єднатися з іншими громадами — їх почути. Ті, які до сих пір не об’єднувалися — приєднати примусово територіально, бо чотири роки вони нікуди не хотіли», — виступив Кормишкін.

За результатами голосування не вистачило голосів, щоб озвучену пропозицію було винесено на розгляд сесії. Один з депутатів облради виступив з пропозицією більш детально ознайомитися з цим питанням, бо він дуже важливий для майбутнього всієї Миколаївської області, і на сесії розглянути індивідуально кожен окремий район у розрізі.

«Я з вами на 100% згоден. Що нам заважає на цій сесії розглянути це питання? Ми не можемо далі зволікати. Ми можемо на сесії проходити по 3-4 райони, працювати кілька днів. Ми повинні розуміти, що, якщо ми не приймемо рішення в термін, бюджет не буде запланований, і в 2020 році вибори пройдуть, а фінансування відбудеться за перспективним планом 2015 року. І всі ті громади, які були створені, не будуть в тому перспективному плані», — зазначив голова аграрної комісії.

«З огляду на те, що дане питання є дуже важливим, є пропозиція поставити питання в такому вигляді: взяти за основу питання і другим пунктом включити, щоб сесію провести 18 числа і прийняти Перспективний план. Рекомендацію нашої комісії нехай дивляться всі інші комісії. Тобто, приймаємо за основу і не «закриємо» сесію поки не буде прийнято рішення», — резюмував Кормишкін.

Теги: , перспективний план формування територій громад Миколаївської області,