«Проблема ремонту даху в ЗОШ № 40, яка не вирішується три роки – показник «результативності» роботи влади у Миколаєві», — Олена Донченко

З 2016 року не вирішується проблема ремонту покрівлі в Миколаївській ЗОШ № 40, через це в навчальному закладі не функціонують спортивна та актова зали. Депутат обласної ради від партії «Наш край» Олена Донченко вважає це показником «результативності» роботи влади у Миколаєві.

До депутата обласної ради від «Нашого краю» звернулися батьківський, учнівський та педагогічний колективи Миколаївської ЗОШ № 40.

«Ще з 2016 року відбувається ремонт покрівлі над спортивним та актовим залами. Було декілька проектів цього ремонту, але до кінця справа не доведена. В 2017 році представники будівельної фірми пошкодили перекриття, тобто велику кількість будівельних матеріалів поклали в одну точку даху, від чого пішли тріщини. На цьому ремонт припинили. Приїжджали експерти, вирішили встановити металеві форми для даху, але виникла проблема з вентиляцією.  На цьому ремонт закінчився…Що маємо ? Пошкоджена покрівля даху над спортивною та актовою залами. А в актовій —  дірка просто неба, через яку під час дощу, снігу заливає і знищує залишки колись гарної актової зали», — йдеться у зверненні.

Як повідомляється у листі, на сьогоднішній день в школі повністю не працюють спортивна та актова зали. Як наслідок, учні не мають можливості фізично та естетично розвиватись – не проводяться в повному обсязі виховні заходи, уроки фізкультури з жовтня по березень проходять в кабінетах, в усній формі школярі просто вчать теорію спорту.

«Проблема ремонту даху в ЗОШ № 40, яка не вирішується три роки – показник «результативності» роботи влади у Миколаєві. Порушується освітній процес, не виконується держстандарт загальної середньої освіти щодо завдань уроків фізичного виховання у школі.  Про яке формування здорового способу життя, про фізичний розвиток дитини може йти мова? Це повна байдужість до  дітей, які кожен навчальний рік живуть надією на закінчення цього ремонту. Вже три паралелі випускників не дочекалися», — висловила обурення Олена Донченко.

Депутатом обласної ради Оленою Донченко направлено запити на ім’я міського голови О. Сєнкевича, голови Миколаївського міського управління освіти Г. Личко, директора комунального підприємства «Капітальне будівництво міста Миколаєва».

«Не хочу, отримавши відповідь, почути виправдання. Або те, що в цьому році виділено на ремонтні роботи в цій школі 100 тис. грн, хоча потрібно майже 3,5 млн. грн. Я хочу почути, кого було покарано за цю ситуацію, що було суттєве зроблене для вирішення проблеми, і коли діти матимуть можливість навчатися в нормальних умовах. Не вірю, що це неможливо зробити, якщо консолідувати роботу представників всіх гілок влади на всіх рівнях. Я не можу уявити, якщо б мене, в свій час, примусили замість занять фізкультурою конспекти писати. Це – недопустиме ставлення до дитинства», — розповіла депутатка.

Олена Донченко запевнила, що процес вирішення проблеми залишиться під її особистим контролем та в полі уваги обласної організації партії «Наш край».

 

Теги: ЗОШ № 40, ,