Засідання суду про визнання незаконним тарифу на воду у Снігурівці знову перенесено відповідачем

Засідання у Миколаївському окружному адміністративному суді по позовній заяві про визнання  неправомірним рішення виконкому Снігурівської міської ради, прийнятого за ініціативою КП «Снігурівський комунальник», призначене на 19 вересня 2019 року, не відбулося.

Напередодні від відповідача була подана заява про перенесення засідання суду у зв’язку з відрядженням. Засідання перенесено на 23 жовтня 2019 року.

«Інакше, як умисним злочином проти жителів Снігурівки, це не назвеш. Ще місяць, а може й більше, люди платитимуть за воду по «драконівським» тарифам. Відповідач навмисно затягує процес — це вже не перше перенесення засідання. Якщо тарифи призначені правомірно, то чого бігати від суду?» — прокоментував дії відповідача депутат Миколаївської обласної ради від «Нашого краю» Андрій Закусілов.

Нагадаємо, що в квітні, під час засідання виконавчого комітету Снігурівської міської ради було прийнято рішення про коригування тарифу на водопостачання та водовідведення, згідно якого ціна на воду підвищиться до 46 гривень за кубометр. При цьому була порушена процедура затвердження тарифу – керівництвом Снігурівської міської ради та КП не проводилось опрацювання питання з депутатами, головами постійних комісій, не була надана обґрунтована калькуляція тарифу, не проведено експертизу якості води.

Ігноруючи вимоги депутатської фракції партії «Наш край» в Миколаївській обласній раді, які були озвучені на початку лютого, керівництво міста та КП «Снігурівський комунальник» так і не надали ні депутатам, ні мешканцям міста розгорнутий розрахунок формування тарифу і його відповідність розміру економічно обґрунтованих витрат на надання послуг водопостачання та водовідведення. Все, що змінилося – знизився «показник апетиту» місцевої влади з 57 до 46 гривень за куб непридатної до вживання води, яка фактично є технічною!

Також Головним управлінням Держпродспоживслужби в Миколаївській області на запит мешканців Снігурівки проведено аналіз окремих складових планових розрахунків тарифів на послуги, що надаються КП «Снігурівський комунальник». За висновками управління, підприємством порушено Порядок формування тарифів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України, та порушена процедура погодження у відповідності до вимог законодавства.

7 червня 2019 року в Миколаївському окружному адміністративному суді зареєстровано позовну заяву  про визнання  неправомірним рішення виконкому Снігурівської міської ради, прийнятого за ініціативою КП «Снігурівський комунальник», щодо підвищення вартості тарифу на водопостачання та водовідведення до 46 гривень. Відповідачем виступає виконавчий комітет Снігурівської міської ради Миколаївської області.

 

 

Теги: , , ,