Нова влада має профінансувати “теплі кредити” одразу і в повному обсязі, а не економити на людях.

Нова влада має профінансувати “теплі кредити” одразу і в повному обсязі, а не економити на людях. Про це заявив співголова партії “Наш край” Олександр Мазурчак.

За його словами, на наступний рік на утеплення житла влада запланувала виділити майже у 8 разів менше коштів, ніж потрібно.

“На утеплення житла у бюджет на наступний рік уряд замість 1,5 мільярдів гривень заклав лише 200 мільйонів. Попередня влада до кожного державного бюджету теж вносила недостатньо коштів для «теплих кредитів». Схоже, що нова влада наступає на ті самі граблі та починає економити  на людях”, – зазначив Олександр Мазурчак.

Уряд, готуючи проєкт держбюджету, не врахував думку експертів, наголосив співголова партії.

“Тільки за підрахунками  агентства з Держенергоефективності на утеплення приватного житла потрібно 1,5 млрд гривень, майже 700 млн гривень на ОСББ та 30 млн гривень на заміну котлів. Але влада не дослухалась до думки спеціалістів, то ж доведеться, як і у попередні рази, посеред року вносити зміни до держбюджету та додавати кошти”, – переконаний Олександр Мазурчак.

Він зазначив, що новій владі слід дослухатися до думки фахівців та одразу виділити достатньо коштів на «теплі кредити».

Як відомо, Голова Держенергоефективності Сергій Савчук заявив, що за розрахунками його відомства річна потреба у фінансуванні «теплих кредитів» у 5 разів перевищує заплановані 400 млн грн та становить понад 2,2 млрд грн.