Один район – одна громада. «Наш край» в Новоодеському районі ініціював звернення до обласної ради з приводу об’єднання громад в районі

Фракція «Наш край» в Новоодеській районній раді ініціювала винесення на чергову сесію питання щодо звернення до керівництва області з приводу формування об’єднаних територіальних громад у межах району в процесі децентралізації. Наразі, в районі створена Сухоєланецька громада, а у перспективному плані вказано ще дві.

Представники «Нашого краю» в районі переконані, що такий розподіл зроблено без докладного вивчення ситуації. А розділення району приведе до формування неспроможних громад.

«Ніхто нікого не питав. Такі пропозиції до перспективного плану було внесено без участі депутатського корпусу райради, які представляють інтереси своїх виборців. Ніби-то було проведене обговорення в таких селах як Баловне, Костянтинівка, Новопетрівка, Кандибіно. Не було організовано належного інформування про ці обговорення, і присутніми були не більше 10% жителів вищевказаних населених пунктів. Таке рішення уб’є села в неспроможних громадах – там зникнуть не тільки дороги, але й люди», — розповів голова фракції «Наш край» в Новоодеській районній раді Віталій Крикливенко.

Зараз питання обговорюється на постійних комісіях і знаходить підтримку у більшості депутатів. На сесію депутати Новодеської районної ради планують запросити депутатів від району в обласній раді, щоб донести до обласного керівництва волевиявлення жителів Новоодещини.

 

 

 

 

Теги: , , , ,