Замість підвищення зарплат вчителям влада скорочує фінансування освіти, – «Наш край»

Влада скорочує фінансування освіти замість обіцяного підвищення зарплати вчителям. Про це заявив співголова партії «Наш край», народний депутат Сергій Шахов.

За його словами, у бюджеті на наступний рік освіта є однією з найбільш обділених.

«Влада скорочує фінансування освіти. В ухваленому у першому читанні проєкті державного бюджету ця сфера поки що є однією із найбільш обділених. Роками вона скорочується у відношенні до ВВП. Схоже наступного року негативна тенденція буде збережена нинішньою владою. Влада скорочує фінансування освіти», – наголосив Сергій Шахов.

Вкотре, наголосив народний депутат, вчителі залишились поза увагою влади.

«Майже на 90% скасували фінансування на здійснення методичного та аналітичного забезпечення діяльності закладів освіти, більш ніж на чверть скоротили фінансування медичних заходів окремих державних програм, значно знизили видатки на підготовку кадрів закладами вищої освіти. Щодо обіцяного підвищення зарплат вчителям – взагалі не йдеться», – зазначив співголова партії.

Співголова партії «Наш край» попередив: невиконання обіцянок перед вчителями щодо підвищення їхніх доходів підриває всю освітню систему.

«Владі слід не просто зберегти, а відчутно збільшити фінансування української освіти та освітян», – підсумував Сергій Шахов.

Як відомо, за даними експертів, фінансування освіти становило 5,9% ВВП у 2018 р. та 6,2% у 2019 р. У проєкті держбюджету–2020 заплановано скорочення до 5,6% ВВП.

Теги: , освіта