Голова фракції «Наш край» Юрій Кормишкін закликав депутатів до конструктиву напередодні прийняття бюджету області

Люди чекають від депутатів Миколаївської облради вирішення проблемних питань регіону та змін до бюджету, а не політичних ігор. Таку думку висловив голова фракції «Наш край» в Миколаївській обласній раді Юрій Кормишкін та закликав колег-депутатів до конструктивної роботи.

«Хотів би сказати декілька слів про ситуацію, що склалася в обласній раді. Як ми сьогодні бачимо, рада розділилася на дві частини. Перша частина робить так, як говорить четвертий поверх – наш губернатор Олександр Стаднік. І друга частина депутатів, які хочуть, голосувавши за президента Зеленського, щось поміняти в цій країні і працювати далі на користь своїм виборцям», — звернувся до присутніх Кормишкін.

Голова фракції припустив, що позитивно на роботу ради вплине її переформатування – обрання першого заступника, переобрання заступника Андрія Кротова та голів постійних комісій.

«На сьогоднішній день в нашому депутатському корпусі назріла ситуація, коли нам необхідно поміняти голів комісій – давайте поставимо питання по всім головам комісій, давайте переформатуємось. Я, як голова аграрної комісії, перший напишу заяву.  Сьогодні потрібно призначити першого заступника і заступника —  замість Андрія Кротова. Чому? Тому що він зайшов з політичною силою «Опозиційний блок», вони його делегували, він звідти вийшов. Будь ласка, хай напише заяву і складе повноваження», — висловив думку Кормишкін.

Кормишкін наголосив, що переформатування не терпить зволікання, бо від цього залежить робота ради і подальше вирішення кричущих для області питань.

«Що стосується ультиматумів —  або знімається Москаленко, або працюємо далі — я думаю, що після сьогоднішньої сесії, коли Олександр Стаднік побачив, що у нього немає голосів для зняття Вікторії Вікторівни, у нас немає голосів зробити кадрові зміни, пропоную зібрати ініціативні групи, голів груп, голів фракцій, витратити тиждень-два на плідну роботу, а не ставити ультиматуми. І домовитись про початок конструктивної роботи»,  — висловив пропозицію Кормишкін.

Юрій Кормишкін ще раз наголосив, що відсутність конструктиву у роботі ради негативно впливає на процеси в області та благополуччя її жителів.

«Від нас чекають сьогодні, що буде з ОТГ, від нас чекають зміни до бюджету, попереду бюджет 2020, кричущі проблеми з дорогами. Сьогодні у нас голосів немає, але хай Миколаївська область бачить, що та частина депутатів, що тут знаходиться, налаштована на роботу з новою командою. Ми готові спілкуватись і працювати для Миколаївщини. І якщо губернатор підписує там якусь свою групу «Миколаївщина», хай сьогодні всі 64 депутати стануть групою «Миколаївщина» і працюють на благо людей, а не грають в політичні ігри», — підсумував Кормишкін.

Теги: , Олександр Стаднік, ,