Уряд має запобігти масовим вимкненням опалення у містах, – «Наш край»

Влада має запобігти відімкненню від опалення міст та захистити українців від необґрунтованого підвищення тарифів. Про це заявив співголова партії “Наш край” Олександр Мазурчак.

За його словами, уряд має запобігти відімкненню від опалення українських міст та містечок.

«Нафтогаз України» попередив про можливий зрив початку опалювального сезону мешканців м. Дніпра, П’ятихатки, смт. Софіївка, с. Лихівка та с. Саксагань. Українці ще пам’ятають минулорічні відімкнення від опалення у Кропивницькому, Смілі та інших населених пунктах, тому “Наш край” закликає владу не допустити подібної ситуації”, – зазначив Олександр Мазурчак.

Також співголова партії констатував повну відсутність комунікації із громадянами та контролю з боку уряду за діями місцевих постачальників тепла.

“У місті Дніпро близько 100 громадян перекрили Донецьке шосе, протестуючи проти підвищення тарифів на централізоване опалення. За рік плата на тепло зросла удвічі лише через те, що подачу тепла перевели з однієї котельні на іншу. Таким чином, на місцях люди дізнаються про зміни у тарифах, коли вже отримують платіжки”, – наголосив Олександр Мазурчак.

Він нагадав, що раніше “Наш край” реєстрував у Верховній Раді законопроєкт, що запобігатиме відключенню об’єктів соціальної інфраструктури та їхніх постачальників тепла від газу.

“Новій владі варто звернути увагу на напрацювання депутатів від партії та ухвалити відповідний законопроєкт. Інакше соціальних конфліктів та кризи неплатежів – не уникнути”, – підсумував Олександр Мазурчак.

Нагадаємо, нещодавно «Нафтогаз України» застеріг мешканців деяких населених пунктів Дніпропетровської області про можливий зрив опалювального сезону.

Теги: , ,