«Ми – єдині в Україні, хто запровадив таку програму»: Кормишкін закликав подовжити дію регіонального замовлення на аграрних фахівців

Депутат Миколаївської обласної ради від політичної партії «Наш край» Юрій Кормишкін закликав членів комісії з питань бюджету не забути при формуванні бюджету передбачити фінансування регіонального замовлення щодо підготовки кадрів для аграрного сектору. На цьому він зазначив під час засідання бюджетної комісії у п’ятницю, 22 листопада.

Варто нагадати, що в 2019 році Миколаївською обласною радою було прийнято регіональне замовлення, на яке із бюджету було виділено 1 млн 860 тисяч гривень для оплати навчання дітей в Миколаївському національному аграрному університеті.

– В травні ми зробили велику справу: в бюджеті були залишки коштів, і ми виділили 1 млн 860 тисяч гривень для того, щоб діти вступили до аграрного університету. Розробили програму регіонального замовлення. Вступило 86 дітей. На сьогоднішній день формується бюджет-2020, ми вносимо зміни до програми розвитку освіти Миколаївської області. Аграрний університет написав листи на обласну раду та адміністрацію, щоб були передбачені кошти на 2020 рік, – виступив Кормишкін.

Натомість, директор департаменту освіти і науки Олена Удовиченко повідомила, що з їхнього боку ще не подавались зміни до програми бюджету-2020.

– Ми зробили гарну справу: діти із малозабезпечених родин мали змогу поступити та навчатись на безкоштовній основі. Коли будемо формувати бюджет-2020 важливо передбачити кошти, щоб діти й надалі змогли навчатись. Ми – єдині в Україні, хто запровадив таку програму, – зазначив Кормишкін.

 

Теги: аграрії, Кормишкiн,