Кормишкін виступив за необхідність звільнення Барни та зменшення фінансування аеропорту у 2,5 рази

Під час сесії обласної ради у вівторок, 24 грудня, голова фракції «Наш край» Юрій Кормишкін заявив про необхідність урізання коштів виділених на Миколаївський аеропорт в бюджеті-2020 з 25 млн. грн. до 10 млн. грн. Крім того, він запропонував звільнити Федора Барну з посади директора КП «Миколаївський міжнародний аеропорт».

Кормишкін наголосив на необхідності зменшення фінансування миколаївського аеропорту у 2020 році, в зв’язку з отриманням ним у 2020 році коштів ДФРР в сумі 41,5 млн. грн.

«З офіційних джерел стало відомо, що по рішенню Уряду від 4 грудня КП «Миколаївський міжнародний аеропорт» на технічне переоснащення радіотехнічних засобів посадки отримує 5 млн. грн. Ці кошти надходять додатково до суми 41,5 млн. грн, отриманих з ДФРР ще на початку поточного року. Тож пропоную при затвердженні бюджету на 2020 рік зменшити розмір внеску до статутного фонду КП «Миколаївський міжнародний аеропорт» з 25 млн. грн. до 10 млн. грн. Тобто обмежитись сумою, яка виділялася при затвердженні бюджету на 2019 рік», – зазначив депутат.

Він також додав, що згідно з повідомленням оприлюдненим прес-службою СБУ, виконуючому обов’язки директора КП «Миколаївський міжнародний аеропорт» Федору Барні відмовлено в доступі до державної таємниці, що є підставою для його звільнення від займаної посади.

«Ми всі говоримо: «Зняти». Так давайте його знімемо», – заявив Юрій Кормишкін.

Теги: аеропорт, Барна, ,