Снігурівська міська рада підтримала ініціативу «Нашого краю» щодо звернення стосовно статусу міста Снігурівка

Депутат Снігурівської міської ради від «Нашого краю»  Ірина Заприкут внесла пропозицію про звернення міської ради до президента України, Кабінету Міністрів і народних депутатів стосовно необхідності внесення змін до проекту Закону України «Про засади адміністративно-територіального устрою України»в частині визначення статусу міста для населеного пункту. Питання розглянуто на позачерговій сесії, яка відбулася 21 січня.

Як відомо, 27 грудня 2019 року Уряд схвалив законопроект «Про засади адміністративно-територіального устрою України». Проектом закону передбачено, що містом вважається населений пункт з переважно компактною забудовою, загальною чисельністю населення не менше ніж 20 тисяч жителів, на території якого розташовані промислові та переробні підприємства, підприємства комунального господарства, житловий фонд, та який має розвинуту соціальну, комунальну і транспортну інфраструктуру. На сьогоднішній день у Снігурівці, згідно різних джерел, проживає не більше 13 тисяч чоловік. На даний момент законопроект відкликано президентом. Але, в разі його прийняття, Снігурівка позбудеться статусу міста і стане селищем.

«Наразі серед жителів міста поширюється  занепокоєння перспективами у разі позбавлення Снігурівки статусу міста. У нашому населеному пункті розвивається промисловість (відкрито завод по переробці томатів, швейний цех, поновив роботу маслозавод), здійснюється газифікація, працює ряд комунальних підприємств, створена об’єднана територіальна громада з центром у місті Снігурівка. На нашу думку, саме це має бути критеріями визначення статусу міста, а не чисельність населення. До відома, середньостатистичне мале місто України має населення 17,5 тис. осіб. Тобто з прийняттям цього законопроекту більшість з них позбудуться статусу міста і стануть селищами», — говориться у зверненні від Ірини Заприкут.

Під час розгляду питання депутати Снігурівської міської ради одноголосно підтримали ініціативу «Нашого краю».

Відзначимо, що в разі прийняття закону статусу міста позбудуться також Новий Буг, Очаків, Баштанка та Нова Одеса.

Теги: , , , статус міста