Голобля вважає, що не час займатися проблемою безпритульних тварин

Сьогодні, 21 січня, фракцією «Наш край» в Снігурівській міській раді ОТГ було винесено на розгляд позачергової сесії Снігурівської міської ради питання про затвердження Програми поводження з тваринами та регулювання чисельності безпритульних тварин на території Снігурівської ОТГ на 2020-2024 роки та створення КП «Снігурівський центр захисту тварин». Проте, програма не була винесена на розгляд сесії, так як міський голова Леонід Голобля вважає, що не час займатися проблемою безпритульних тварин

«Проблема безпритульних тварин, кількість яких безупинно зростає, протягом останніх десятиріч залишалась поза увагою. І тільки комплексний підхід, який буде закріплено запропонованою Програмою, зможе виправити ситуацію, що склалася. Зрозуміло, що сама Програма на цьому засіданні може бути і не затверджена, але ми маємо хоча б розглянути це питання, щоб розпочати процес. Щоб відповідні служби вивчили проблему, виклали своє бачення шляхів її вирішення. Так, зараз немає коштів на вирішення проблем з безпритульними тваринами, але, якщо вони з’являться, без Програми ми не зможемо їх перенаправити на інші витрати», — звернувся до присутніх ініціатор прийняття Програми, депутат від «Нашого краю» Олександр Кожанов.

«Це дійсно дуже актуальна Програма. Недарма кожне місто зараз підіймає це питання. Бо кругом є «собачники», які підгодовують безпритульних тварин, і є загроза для інших людей, яких собаки сприймають агресивно на своїй території. В районі АТБ, на Семи вітрах біля «Укрпошти» неможливо ходити через зграї собак. Діти по дорозі в школу опиняються в небезпеці. Цією Програмою ми повинні урегулювати такі питання як чіпування, стерилізація, відповідальне ставлення до тварин – адже дуже часто собаки опиняються на вулиці по вині людей. Ми повинні цивілізованим шляхом вирішити цю проблему. З чогось потрібно починати. Давайте хоча б почнемо вивчати це питання. А для цього потрібно, щоб рішенням міської ради були прописані задачі всім структурам, які повинні за це відповідати», — підтримала колегу співавтор програми, депутат від «Нашого краю» Ірина Заприкут.

В свою чергу Снігурівський міський голова відмовився виносити питання на розгляд сесії, посилаючись на брак коштів. Він запропонував Олександру Кожанову на волонтерських засадах почати вирішувати цю проблему у Снігурівці самотужки.

«Раз ви знаєте, як це робити, на добровільних засадах почніть це робити (створювати притулок для тварин – ред.). Може люди будуть підвозити корм. Може, колись, візьмемо в оренду територію колишньої ветлікарні. Олександр Юрійович (Кожанов – ред.), будь ласка, годуйте, утримуйте собак. Може, фермери в районі пожертвують мішок-два корму. А ми, відповідно, підключимось. Давайте розпочинати вирішувати, розпочинайте», — відреагував на пропозицію Голобля.

Нагадаємо, що напередодні сесії «Наш край» запропонував жителям Снігурівської громади висловити свою думку з цього приводу, заповнивши Google форму. У анкетуванні взяли участь 4863 жителя Снігурівки. 97,5% респондентів вважають, що Програма для вирішення проблем з безпритульними тваринами в Снігурівці потрібна.

 

 

 

Теги: безпритульні тварини, , , , Олександр Кожанов,