Не більше трьох середніх зарплат по країні, – «Наш край» закликає Кабмін припинити «зарплатне мародерство»

Кабмін має вгамувати апетити та припинити «зарплатне мародерство». Про це заявив співголова партії «Наш край» Олександр Мазурчак.

Він нагадав, що прем’єр-міністр Гончарук заявив, що держслужбовці всіх рівнів мають отримувати гідну зарплату, щоб у них не було спокуси зловживати своїм службовим становищем.

«Аби не піддатись «спокусі», міністри встановили собі зарплати на рівні 200 000 гривень, а керівник державної «Укрпошти» у новому році отримуватиме майже 2 млн грн на місяць. В Україні на кінець 2019 року середня зарплата була 10 700 грн. Чиновники отримують зарплату у двадцять разів більшу за середню по країні. Слід вгамувати апетити та припинити «зарплатне мародерство», – зазначив Олександ Мазурчак.

Він запропонував міністрам брати приклад з країн-сусідів.

«Зарплата польського міністра, наприклад, становить близько 15 тис. злотих (90 тис. грн). Разом з тим, середня зарплата у країні на кінець минулого року становила майже 5200 злотих. Таким чином, міністри отримують менше 3-х середніх зарплат по країні», – повідомив Олександр Мазурчак.

Співголова партії наголосив, що влада має навести лад із захмарними зарплатами та прив’язати їх до середньої зарплати.

«Ми переконані, що міністри мають отримувати не більше 3-х середніх зарплат по країні», – підсумував Олександр Мазурчак.

Нагадаємо, 14 січня Верховна Рада висунула вимогу Кабінету міністрів прозвітувати про нарахування великих премій окремим міністрам та розповісти про причини таких нарахувань. Зокрема Міністру юстиції Денису Малюсьці нарахували у грудні 2019 року 226 тисяч гривень, а у фінансовому плані АТ «Укрпошта» вказано, що зарплата керівника цього року становитиме 1 млн 866 тис. 808 грн на місяць.

Теги: зарплатне мародерство,