«Наш край» напередодні свята організував медичне обстеження для жінок Калинівської ОТГ

Подарунком напередодні 8 Березня від голови обласної організації партії «Наш край» Юрія Кормишкіна для жінок Калинівської ОТГ Єланецького району стало проведення медичного обстеження. В Калинівці було організовано роботу виїзного флюорографа, УЗД-апарату та прийом для всіх бажаючих жінок лікарями момологами.
У перший день акції до Калинівки прибули спеціалісти з виїзним флюорографом. До центру Калинівської ОТГ було організовано підвіз бажаючих з усіх населених пунктів громади. Обстеження проходили як жінки, так і чоловіки. Всього флюорограф пройшли 102 жителя.
Та особливу вдячність висловлювали жінки за організацію прийому лікарями момологами та УЗД – спеціалістом, який відбувся на другий день.

«Для того, щоб пройти нам таке обстеження, потрібно їхати до обласного центру. Це – не менше 300 гривен на дорогу, оплатити медичні послуги, якщо це без направлення, та й час займе немалий, бо потрібно вистояти всі черги. Ми вдячні Юрію Кормишкіну за такий подарунок, це – справжній прояв турботи. Адже здоров’я жінки важливо і для її дітей, і для чоловіка», — подякувала в.о. старости Маложенівскої сільської ради Тетяна Козуб.

Високий рівень організації прийому дозволив уникнути черг і, витративши мінімум часу, кожна бажаюча жінка змогла пройти обстеження та консультацію фахівців.

«У нас, жінок, ніколи немає на себе часу. І до лікарів, на жаль, ми потрапляємо частіше вже у критичному стані. Особисто я ще б довго вибиралася на таке обстеження. Хоча, ми маємо його проходити щорічно. І для кожної з нас у цей день напередодні свята найкращим подарунком стало заключення лікаря, що зі здоров’ям все гаразд», — розповіла жителька Калинівської громади Оксана Кульбачинська.

Кожна з жінок висловлювала подяку. Високо оцінили такий подарунок жінкам і лікарі.

«На жаль, у нас дуже високий рівень захворювань на рак молочних залоз. І дуже рідко вдається виявити його на начальній стадії. Все через низький рівень профілактичних заходів. Тому велика вдячність депутату обласної ради Юрію Кормишкіну за організацію такого прийому в громаді, жінкам якої дійсно важко вчасно проходити обстеження. Адже вчасно поставлений діагноз – перший крок до одужання», — розповів лікар момолог Юрій Огороднік.

У свою чергу, районна організація партії «Наш край» висловлює подяку лікарям момологам Юрію Огородніку та Святославу Ромасюню, які у цей день оглянули і проконсультували 120 жінок громади. А всього за два дні акції медичні профілактичні послуги отримало більше 200 жителів Калинівської ОТГ.