«Уряд та місцеві чиновники знищують медичну галузь області», — «Наш край» вимагає розробити місцеву програму збереження мережі лікарняних закладів

Фракція партії «Наш край» в Миколаївській обласній раді вимагає негайно розробити місцеву програму розвитку медичної галузі Миколаївщини з врахуванням всіх без виключення медичних закладів, а не тільки тих, які були визначені Миколаївською обласною державною адміністрацією та Урядом. Паралельно депутати пропонують передбачити додаткове фінансування з обласного бюджету, а також співфінансування з місцевих бюджетів для здійснення ремонту лікарень, придбання обладнання та закупку необхідних ліків.

«На жаль, чергова реформа охорони здоров’я вкотре показала свою недосконалість. Замість посилення матеріально-технічної бази медичних установ, наближення медичних послуг до населення — по факту, отримали ліквідацію медичних закладів, зменшення фінансування на районні лікарні та віддаленість отримання якісної медичної допомоги. Найбільше страждають села», — озвучив позицію «Нашого краю» голова фракції Юрій Кормишкін.

В «Нашому краї» зазначають, що за поданням Миколаївської обласної державної адміністрації було визначено та закріплено всього 6 опорних лікарень на території Миколаївської області і тільки ці лікарні підлягають додатковому фінансуванню на покращення матеріально-технічної бази. Всі ж інші лікарні, такі як районного рівня, попросту перетворюються в сільську амбулаторію – відбувається повноцінне знищення медицини в селах.

«Незважаючи на чисельні звернення партії «Наш край», представників громадськості, лікарів такі райони, як Снігурівський та Березнегуватський попросту залишаються без відповідного рівня медичного обслуговування. Окрім того, постає велике питання чи справляться визначені опорні лікарні з тим навантаженням, яке їх очікує. Особливе занепокоєння викликає заява головного лікаря обласної інфекційної лікарні, яка наголошує на недостатній кількості необхідного обладнання для лікування пневмонії, а кількість місць для таких пацієнтів в лікарні передбачено аж 6 на всю область. І це в той час, коли епідеміологічний поріг перевищено в 4-5 разів та вводиться карантин», — відзначає Юрій Кормишкін.

«Наш край» впевнений, що якщо Уряд і надалі буде продовжувати знищення медицини, а Миколаївська обласна державна адміністрація мовчки буде виконувати приписи, то незабаром отримати кваліфіковану медичну допомогу буде попросту ніде.

««Наш край» наполягає на розробці власної місцевої програми, що дозволить зберегти мережу медичних закладів в Миколаївській області і тим самим залишити людям право на лікування, а інколи і на життя», — підкреслив Юрій Кормишкін.

Теги: , медреформ, , , ,