«Ми повинні подбати про соціальну складову наслідків карантину», — депутат обласної ради Андрій Закусілов подав депутатське звернення

 

Передбачити механізм збереження заробітної платні працівникам закладів освіти, мінімізувати наслідки введення карантину для працюючих батьків через закриття дошкільних навчальних закладів, забезпечивши виплату компенсацій за вимушені відпустки. Саме такі питання підняв Андрій Закусілов у своєму зверненні до голови обласної ради 12 березня на засіданні комісії з питань соціальної політики, охорони здоров’я, материнства, дитинства, розвитку зон відпочинку і туризму.

Основне питання порядку денного засідання —  затвердження Урядом заходів, які необхідно вжити через загрозу епідемії коронавірусної інфекції в Україні  та для недопущення поширення COVID-19. В основному увага була зосереджена на питанні готовності області до протидії інфекції, потужностей та можливостей лікувальних закладів.

Депутат обласної ради від «Нашого краю» Андрій Закусілов у своєму зверненні акцентував увагу на соціальній складовій наслідків введення тритижневого карантину.

«Вчора ввечері тільки оголосили карантин, до мене вже поступила маса звернень від моїх виборців. Ситуація, що виникла, викликає стурбованість, в основному, у працівників навчальних закладів. Що з ними ці три тижні – вони працюють, чи ідуть у відпустку за свій рахунок, чи витратять основну відпустку, що в цей період для них небажано? Паніка в батьків дошкільнят і молодших школярів. З ким залишати дітей? Що з роботою? Писати за свій рахунок – це втратити кошти на існування», — заявив Андрій Закусілов.

Тому у зверненні депутат запропонував задля уникнення соціальної напруги передбачити механізм збереження заробітної платні працівникам закладів освіти та мінімізувати наслідки введення карантину для працюючих батьків через закриття дошкільних навчальних закладів, передбачивши виплату компенсацій за вимушені відпустки. У разі необхідності підготувати звернення від депутатів обласної ради до Уряду.

Також депутатом запропоновано, щоб запобігти розповсюдженню інфекції та знизити панічні настрої серед населення, налагодити систему сповіщення населення Миколаївської області через операторів мобільного зв’язку з чітким алгоритмом дій.  Наприклад, «При перших ознаках нездужання (підвищення температури, кашель) телефонувати за спеціальним номером і залишатися вдома до прибуття мобільної групи медиків для огляду та здачі аналізів». Начальник управління охорони здоров’я Миколаївської обласної державної адміністрації Павло Георгієв підтвердив необхідність такого організаційного заходу.

 

 

Теги: ,