«Наш край» вимагає радикальних заходів від влади в боротьбі з вірусом: закупить апарати ШВЛ і посилити матеріально-технічну базу лікарень

Фракція партії «Наш край» в Миколаївській обласній раді закликає управління охорони здоров’я Миколаївської обласної державної адміністрації підготувати перелік необхідного обладнання та медикаментів для поповнення матеріально-технічної бази медичних закладів Миколаївської області для здійснення профілактики та можливого лікування коронавірусної інфекції.

Враховуючи, що кількість випадків захворювання на COVID-19 в Україні зростає, «Наш край» пропонує вжити негайних заходів щодо придбання апаратів штучної вентиляції легенів, необхідних антисептичних та інших захисних засобів в лікарні області. Не потрібно чекати доки Миколаївщина увійде в список областей з випадками захворювання на  COVID-19.

Світовий досвід показує, що навіть країни з розгалуженою і достатньо міцною системою охорони здоров’я насилу справляються з пандемією. Заяви місцевих чиновників, щодо готовності приймати та лікувати людей з виявленим захворюванням не всиляють надії, так як реальна картина і кадрового забезпечення, і матеріально-технічної бази медичних закладів бажала кращого і до появи коронавірусної інфекції.

Рішення щодо перерозподілу фінансових коштів чи використання резервного фонду бюджету області для посилення лікувальних закладів буде не просто правильним, а відповідальним задля збереження здоров’я наших людей.

«Наш край» готовий надати свої голоси та зібратисm на сесію для прийняття даного рішення.

В тому числі звертаємося до голови Миколаївської обласної ради Вікторії Москаленко з пропозицією звернутися до керівників комунальних підприємств області з рекомендацією посилення профілактичних заходів та введення особливого режиму роботи на підприємствах задля запобігання поширенню коронавірусної інфекції. Окремо направити звернення до керівника КП «Миколаївський міжнародний аеропорт» Федора Барни з вимогою надати інформацію щодо роботи підприємства в даний період, профілактичних заходів та приблизного плану дій для мінімізації збитків, які виникають в результаті пандемії.

 

Теги: COVID-19,