«Йде в розріз із ініціативою керівництва країни»: Кормишкін розкритикував дії Стадніка

Кормишкін розкритикував Стадніка за протидію у боротьбі з коронавірусом. Голова Миколаївської обласної держадміністрації Олександр Стаднік не використовує кошти, які раніше рішенням депутатів обласної ради були направлені на боротьбу із епідемією коронавірусу. Тим самим він йде в розріз із ініціативою керівництва країни як представник президента у Миколаївській області. Про це написав депутат облради, голова фракції «Наш край» Юрій Кормишкін на своїй сторінці у Facebook.

«Вікторія Москаленко скликає депутатів на сесію обласної ради. Збираємося в цей раз, так як бачимо, що наш губернатор, на жаль, працює не на благо жителів Миколаївщини, а проти. Я і мої колеги хочемо звернутися до Володимира Зеленського з проханням звернути особливу увагу на роботу Олександра Стадніка. Підтримуючи ініціативу президента України Володимира Зеленського і Кабміну, більшість миколаївських депутатів облради виділили кошти на боротьбу з коронавірусом. Але очільник ОДА, представник президента в Миколаївській області не використовує ці кошти та своїми діями йде в розріз із ініціативою керівництва країни», – зауважив Кормишкін.

Окрім того, він вважає, що статистика, яку наводять в ОДА, є сумнівною і підозрює, що спалах інфекційного захворювання Covid-19 на Миколаївщині вже відбувся.

«Всі ми прекрасно розуміємо, що сьогоднішня статистика без єдиного випадку зараження Covid-19 в Миколаївській області досить сумнівна. Швидше за все, спалах в області вже відбувся. Але, покладаючись на статистику очільника ОДА, наші люди ведуть дуже безтурботний спосіб життя. Коли пандемія бушує по всьому світу, вони спокійно гуляють вулицями, наражаючи себе та інших на небезпеку», – наголосив депутат.

В своїй публікації він звернувся до правоохоронних органів з проханням взяти під контроль ситуацію із коронавірусом в області.

«І якщо після сьогоднішньої перевірки київської делегації в регіоні підтвердиться коронавірус, я вимагаю, щоб Олександр Стаднік відповів перед законом за свій злочин «замовчування проблеми» перед жителями регіону», – підкреслив Юрій Кормишкін.

Він нагадав, що раніше депутати на сесії облради виділили кошти на боротьбу із коронавірусом, але досі через діяльність чиновників ОДА Миколаївська обласна інфекційна лікарня не отримала їх.

«Чомусь сьогодні забезпеченням лікарень займається не влада, а бізнес. Прошу всіх своїх колег зібратися на сесію, адже кожен з жителів Миколаївщини сьогодні у великій небезпеці!», – резюмував Кормишкін.