Кормишкін запропонував за тиждень розібратись у питанні комунальної власності Миколаївщинb

Депутат Миколаївської обласної ради, голова фракції «Наш край» Юрій Кормишкін звинуватив керівництво Миколаївської ОДА у бездіяльності та ігноруванні проблеми комунального майна області. У зв’язку з цим, під час позачергової сесії у четвер, 30 квітня, депутат запропонував перенести розгляд зазначених питань на наступну сесію облради.

Варто нагадати, що у травні 2019 року депутати облради проголосували за те, щоб право з управління майном спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Миколаївської області передати обласній раді. За словами Юрія Кормишкіна, досі адміністрація не передала повноваження у обласну раду. А у середу, 29 квітня, надіслала лист на адресу облради про те, щоб звільнити орендарів комунального майна від орендної плати.

«Вже майже рік Миколаївська ОДА нічого ні сама не робить, ні нам не передає. У нас в країні було введено карантин з 12 березня 2020 року, тобто вже майже 1,5 місяця всі підприємства просять про допомогу. І, щоб показати, що винуваті у бездіяльності депутати облради, а не ОДА, вчора на адресу Миколаївської облради направили лист, щоб звільнити від орендної плати всіх 400 орендарів на час пандемії. А чому вони не піднімали це питання 12 березня? Зроблено для того, щоб показати, що нібито облрада займається політикою, а не реальними справами», – зазначив Кормишкін.

Він виступив із пропозицією, аби перенести розгляд питань «Про управління майном спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Миколаївської області» та «Про виконання функцій замовника ремонтно-будівельних робіт» на розгляд наступної сесії, яку пропонує провести через тиждень.

«В мене є пропозиція ці питання перенести на наступну сесію, та провести її через тиждень. За цей час комісія ЖКХ розгляне ці питання. Ми покажемо нашому президенту Володимиру Зеленському та Кабміну, що проблема в губернаторі, а не в депутатах облради», – резюмував Кормишкін.

Теги: , ,