Миколаївська ОДА після скандалу врешті підписала розпорядження про виділення 5,5 млн грн «аграрці» на підготовку фахівців

Очільник Миколаївської ОДА Олександр Стаднік лише після звернення студентів «аграрки» та депутатів Миколаївської обласної ради підписав розпорядження про виділення 5,5 млн грн Миколаївському національному аграрному університету на регіональне замовлення для підготовки фахівців та працівників. Про це повідомив голова аграрної комісії, депутат Миколаївської облради Юрій Кормишкін інтернет-виданню «Мой город».

«Я в п’ятницю спілкувався з ректором Миколаївського національного аграрного університету Вячеславом Шебаніном. Він сказав, що в четвер чи п’ятницю вже було розпорядження про виділення коштів у розмірі 5,5 млн грн на виконання регіонального замовлення. Очільник ОДА за 4 місяці все ж зміг видати розпорядження. Знаю, що студенти надсилали йому відео-звернення, в якому вони повідомили, що готові пікетувати під ОДА. Сподіваюсь, що дане питання протягом декількох тижнів вирішиться», — проінформував Юрій Кормишкін.

Варто зауважити, що цей вищий навчальний заклад став єдиним в Україні, для якого у 2020 році виділено місця регіонального замовлення. Всього в університеті отримали 85 місць. За рахунок обласного бюджету фінансуватимуться 6 спеціальностей, зокрема: «Агрономія», «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва», «Агроінженерія», «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка», «Облік і оподаткування», «Менеджмент».

 

Теги: , ,