Команда «Нашого краю» привітала медиків Кривоозерського району з професійним святом

Біля півсотні медичних працівників Тридубівської, Курячелозівської сільських амбулаторій та Очеретнянського фельдшерсько-акушерського пункту, а також лікарі, медсестри, молодші медсестри Кривоозерської ЦРБ отримали привітання від партії «Наш край» з нагоди професійного свята – Дня медичних працівників.

Слова вдячності та подарунки вручали члени партії «Наш край»: Бузінський П.Г, Тарасюк Г.Г., Підвисоцький А.В., Івахнін А.Д., Панасюк В.І., Швець О.М., Швець А.В., Гоцюк Г.М., Діденко Н.О., Осіпенко Н.Г., Яцишина О.М., Руснак О.А., Афтеній І..Г., Вонсевич О.В.

Як відзначив голова партії «Наш край» в Кривоозерському районі Павло Бузінський медики – це ті, хто першими вступають у боротьбу за людські життя. І повага, турбота та належне ставлення повинно бути не тільки один раз на рік, але й щодня в прояві грамотного реформування медичної сфери без знищення базису.

«Найкращими подарунками в це свято для медичних працівників було б належне ставлення до галузі з боку держави. Сьогодні увага світу прикута до професії лікаря і до того вкладу, який кожен медичний працівник сьогодні робить для протидії пандемії. Маю надію, що важливість сильної медичної сфери розуміють не тільки медики, але й зрозуміють в міністерствах. А наших медиків я вітаю зі святом. Ми бажаємо Вам міцного здоров’я, добра та благополуччя вашим родинам», — підкреслив Павло Бузінський.

День медичного працівника – це щорічне професійне свято медиків, який відзначають в Україні.

Професійне свято День медика в Україні традиційно відзначається у третю неділю червня. У 2020 році свято випало на 21 червня. Крім того, існує Міжнародний день лікаря. Його відзначають в перший понеділок жовтня.

День медика 2020:

Історія свята У СРСР свято лікарів, медсестер, лаборантів і санітарів щорічно теж відзначалося в третю неділю червня. На підставі Указу Президії Верховної Ради СРСР від 1 жовтня 1980 року «Про святкові і пам’ятні дні». В Україні професійне свято працівників сфери охорони здоров’я був встановлений у червні 1994 року указом президента Леоніда Кравчука. «… На підтримку ініціативи працівників установ і закладів охорони здоров’я України…», – йдеться у відповідному указі від 3 червня 1994 № 281/94 «Про День медичного працівника».

День медика – це, в першу чергу, знак поваги та визнання важливої ролі медиків в житті, як країни в цілому, так і кожної людини окремо.

Теги: Ltym vtlbxyjuj ghfwsdybrf, День медичного працівника,