«Наш край»: уряд має відстояти у переговорах з ЄС право України на локалізацію машинобудування

13.07.2020

Європейський Союз незадоволений проєктом постанови українського Уряду, яка хоче запровадити в якості пілотного проєкту вимогу локалізувати виробництво в Україні 15-30% машинобудівної техніки. ЄС вважає, що запровадження таких умов виробництва буде порушувати зобов’язання України щодо державних закупівель у межах Угоди про асоціацію Україна ЄС і Угоди СОТ про державні закупівлі. Євросоюзівці вважають, що це буде суттєвим порушенням основ рівного ставлення і недискримінації.

«Наш край» завжди підтримувала і буде підтримувати розвиток вітчизняної промисловості. Україна має боротися за свій економічний суверенітет у переговорах із будь-якими партнерами. Тим більше, що йдеться про українську територію та наші національні інтереси.

Партія закликає Уряд принципово відстоювати позицію України щодо локалізації машинобудування. Ми маємо розбудовувати партнерські економічні відносини з Євросоюзом, але не допускати зовнішній тиск. Уряд має почати сповідувати україноцентризм у зовнішній економічній політиці, це й стане поштовхом до розвитку вітчизняної економіки.

Теги: ЄС, локалізація машинобудування, , угода