МІЛЬЙОНИ ГРИВЕНЬ НА УТРИМАННЯ СНІГУРІВСЬКИХ ЧИНОВНИКІВ !!!

13.07.2020

Кожен з нас мріє про роботу з зарплатою 30-50 тисяч гривень, без особливого напруження і відповідальності. Якщо простий житель Снігурівського району тільки мріє, то нинішній глава ОТГ і його заступники втілили цю мрію в реальність. Премії, собі коханим, до всіх календарних свят по 200-300%, матеріальна допомога, оздоровлення, поліпшення житлових умов в  двоповерхових котеджах і т.д.

І це все на тлі скорочень робочих місць, підняття тарифів на воду і вивіз сміття, зубожіння населення і мізерних зарплат і пенсій. Снігурівчани згодні, що зарплата повинна бути гідною, але гідною для всіх, а не захмарною для одиниць. Скільки ж насправді працювало і заробило керівництво ОТГ за цей непростий 2019 рік? Для того, щоб реально оцінити роботу, коротко пробіжимо у справах або точніше бездіяльності керівництва ОТГ і просто поміркуємо, а за які такі справи і заслуги могла нараховуватися така карколомна заробітна плата.

  1. Зростаючий і необґрунтований тариф на воду, який тільки за 2019 рік піднімався три рази і як тільки люди виходили з збуреннями як тут же отримували ще вище ніж був до цього. Ну не дарма ж людей у водоканалі попереджали — «будете обурюватися — тариф стане ще вище». Вочевидь, не збрехали.
    2. Умілий підхід до боротьби зі стихійними лихами. Пам’ятається, в березні, та й ось зовсім-зовсім недавно в районі бушувала стихія? Купа зірваних дахів, вирваних дерев і так далі. Але! Чим же запам’яталося жителям керівництво ОТГ? А напевно тим, що на всі благання постраждалих хоч про якусь допомогу, відповідь у них була дуже проста і чітка — «Грошей немає !!!!!»
  2. Чи одним з найсерйозніших їх рішень в період пандемії СОVID-19 було затримати виплату заробітної плати медикам, а потім, щоб вони, напевно, не розслаблялися, ще й забути про необхідність підвозу медпрацівників до своїх робочих місць і провести скорочення молодшого медперсоналу. І це все була подана під соусом «турбота» про людей.
  3. Також чимало резонансу серед жителів викликало рішення про закриття ринків і боротьба керівництва ОТГ з цими ж ринковиками. Ну не потрібні їм, на думку керівництва ОТГ, гроші. Нехай сидять вдома без будь-якої допомоги від влади.
  4. Але керівництву ОТГ здавалося, напевно, що вони мало зробили в місті і тому вони вирішили зачепити і жителів сіл, що увійшли в ОТГ. Так «сплив» багатостраждальний Василівський міст і «відважна» боротьба керівництва ОТГ з фермером, який почав по сусідству з існуючим аварійним встановлювати новий. І тут уже сільські жителі не стерпіли і вийшли на захист будівництва, вимагаючи від керівництва ОТГ для початку, організувати нормальне транспортне сполучення з райцентром, а потім вже демонтувати цей.
  5. Але все-таки в діях керівництва ОТГ були і позитиви. Це, напевно, установка по місту трьох зупинок — парасольок вартістю близько 200 тисяч гривень. Мабуть, керівництво ОТГ вважає, що всі проблеми по місту і селах, що увійшли в ОТГ, вже вирішені і можна за чималі гроші встановлювати парасольки.

Адже дороги, водопровідні та каналізаційні системи в ідеальному стані, наслідки стихії повністю ліквідовані, автобусний парк для здійснення перевезень по місту і між селами ОТГ повністю укомплектований, скорочені працівники лікарні працевлаштовані? Ну і так можна продовжувати до нескінченності.

Депутат Снігурівської ОТГ від «Нашого краю» Ірина Заприкут направила до міського голови депутатське звернення, в якому запропоновано при перерозподілі бюджету передбачити виділення коштів на надання фінансової допомоги постраждалим землякам.

«Зараз нелегкий час. Дуже багато людей в період пандемії втратили роботу. І придбати для ремонту даху навіть 7-8 шиферин для них це дійсно проблема. Це стосується і багатоквартирних будинків, які залишились без покрівлі. І тому я запропонувала знайти ці кошти в бюджеті громади. Ми ж всі люди, суспільство, не можемо кидати у біді тих, хто поруч. Для бюджету, як на мене, це копійки. А для людей – значна сума», — розповіла Ірина Заприкут.
Натомість, замість очікуваної допомоги жителі Снігурівської громади отримали чергову «відписку» від Леоніда Голоблі, згідно якої грошей на допомогу в бюджеті немає. Більш того, жителям нагадали про їх обов’язки самостійно утримувати будівлі.

«Кожний співвласник несе зобов’язання щодо належного утримання, експлуатації, реконструкції, реставрації, поточного і капітального ремонтів, технічного переоснащення», — говориться у листі-відповіді.

Дуже зручна позиція, прикриваючись законом, розпоряджатися коштами, які надходять від платників податків, на власну користь. Адже, згідно декларацій за 2020 рік , утримання чотирьох працівників міської ради обійшлося бюджету в понад один мільйон гривень. Міський голова Леонід Голобля отримав за рік 319 тис. грн, заступник Галина Вітенко – 390 тис. грн, юрист міської ради Віталій Коваль – 296 тис. грн, начальник загального відділу – 456 тис. грн. Крім того, по 200 тис. грн обходяться 14 простих спеціалістів міської ради. І при цьому, у міської ради немає коштів, щоб вирішувати проблеми громади та її жителів.

Утримання тільки 4 чиновників ОТГ обійшлося бюджету практично в 1,5 млн грн, а це місячне утримання всіх без винятку працівників районної лікарні. Але працівників лікарні вони скоротили, а себе — не образили.
Адже дійсно «Грошей в бюджеті немає!!!», вони всі пішли на оплату життєдіяльності чиновників ОТГ. Найсумніше в цій історії, то що керівництво ОТГ розуміючи, що восени за них не проголосують, почало брати кредити на свої зарплати. Чиновники підуть, а кредити віддавати доведеться людям!!!

Теги: , Заприкут, зарплати, ,