«Зволікання з вирішенням проблеми відділення гемодіалізу в Обласній клінічній лікарні матиме трагічні наслідки», — «НАШ КРАЙ»

Фракція партії «Наш край» в Миколаївській обласній раді вимагає термінового скликання спільної тристоронньої наради між представниками обласної адміністрації, обласної ради та Миколаївської обласної клінічної лікарні для термінового вирішення питання виділення фінансування Центру нефрології (відділення гемодіалізу).

У відділенні гемодіалізу лікуються пацієнти з хронічною та гострою нирковою недостатністю.  Процедуру гемодіалізу у відділенні проходять    170 пацієнтів, серед них і діти. Вони отримують лікування у чотири зміни цілодобово у переповнених діалізних залах. Цілодобово по 60 пацієнтів шість днів на тиждень з 4.30 до 23 години перебувають на сеансі гемодіалізу!!!

В умовах карантину та пандемії, у разі інфікування хоча б одного пацієнта, відділення стає центром розповсюдження інфекції, бо в цих умовах немає можливості ізолювати інфікованих пацієнтів. Зважаючи на ситуацію з розповсюдженням COVID – 19, це призведе до інфікування всіх пацієнтів, їх родичів та медперсоналу відділення.

У зв’язку з цим Центр нефрології потребує негайного переобладнання  — розмежування приміщень, розширення комунікацій, встановлення додаткового обладнання та монтаж киснепроводу. Центром нефрології вже досягнуто домовленості з постачальником діалізного обладнання, який, при підготовлених закладом приміщеннях та комунікаціях, на безоплатній основі зобов’язується здійснити поставку та монтаж додаткової апаратури для проведення процедури гемодіалізу.

Для проведення всіх переобладнань приміщень відділення потрібно 700 000 гривень. При надходженні фінансування всі роботи буде закінчено в тритижневий термін. Фракція «Наш край» закликає терміново мобілізувати зусилля і виділити ці кошти з резервного фонду або інших джерел фінансування.

Зволікання з вирішенням цієї проблеми приведе до негативних наслідків   та численних випадків коронавірусної інфекції серед пацієнтів, медичних працівників відділення та їх родин.

 

Теги: ,