Олена ДОНЧЕНКО: ЖІНКА, ЯКА ГОТОВА ЗМІНЮВАТИ МАЙБУТНЄ (Відео)

Олена Донченко народилася 3 березня 1981 р. в невеличкому селі Кам’янка Очаківського району Миколаївської області в простій робочій багатодітній сім’ї. Громадянка України.

Мати майбутньої юристки все життя пропрацювала дояркою, а зараз пенсіонерка. Батько робив трактористом. Тому дитинство багатством не балувало, і кожна копійка рахувалась. Олена Віталіївна з посмішкою та трепетом згадує, як в ті часи цукерки були святом для неї та братів, тому їх завжди порівно розподіляти між усіма: по 2 штучки кожному. Оскільки батьки постійно важко працювали, щоб забезпечити дітей, на виховання часу не завжди вистачало. Тому багато чим у вихованні вона завдячує трьом своїм старшим братам. Саме вони привили любов до рукоділля, спорту, а також навчили заробляти перші кошти.

Після закінчення Кам’янської середньої школи у 1998 року Олена Донченко обирала свою майбутню професію між двома альтернативними варіантами: стати вчителем фізкультури або працювати в правоохоронних органах. Але бажання захищати закон та людей було сильнішим. Тому вона втупила до Миколаївського торгівельно-економічного технікуму на спеціальність «Правознавство» та отримала кваліфікацію юрист. А у 2000 році продовжила навчання у Міжрегіональній академії управлінням персоналом за спеціальністю Правознавство, та у 2006 році закінчивши академію здобула  кваліфікацію юрист.

Тоді, зовсім юна Олена все ще планувала, здобувши юридичну освіту, працювати у міліції, але життя підготувало для неї інший сценарій.

Бажання заробляти власні кошти, бути незалежною та успішною жінкою стимулювало розпочати свою трудову діяльність досить рано, у 2000 році. Перша робота була у Державному південному регіональному селекційно-племінному центрі по конярству «Південьконецентр», де вона пропрацювала рік юристом відділу економічної безпеки та юриспруденції.

Після цього до 2006 року була провідним юристом консультантом Миколаївського управління зрошувальних систем (з 1 січня 2005р. – Миколаївське міжрайонне управління водного господарства згідно наказу від 23.12.2004 № 173). Далі рік пропрацювала юрисконсультом ВАТ «Миколаївське  сільськогосподарське рибоводне підприємство».

Ці перші трудові кроки Олена Донченко згадує з ностальгією. Вона каже, що це був нелегкий час. Жити від зарплати до зарплати, знімати квартиру, допомагати фінансово батькам – досить важка ноша для дівчини, яка тільки нещодавно переїхала із маленького села до великого міста, де немає друзів, знайомих та рідних людей.

Вона завжди хотіла заробляти чесним шляхом і не стояти на місці, а рухатись далі та досягати нових висот. Тому поставила для себе нові виклики – успішно підкорити індустрію бізнесу. Так, у 2008 році вона стала директором ТОВ «МПК-Лідер», а через рік очолила ТОВ «Агро-ЮТАС». А з 2012 по 2016 роки працювала за сумісництвом генеральним  директором ТОВ «Нива-Юг», СТОВ «Надія» та ДП ТОВ «НІК-ЮТАС» (з 2013 року).

Сьогодні Олена Донченко успішно поєднує керівні посади в ряді підприємств, працюючи генеральним директором ТОВ «Миколаївське  сільськогосподарське рибоводне підприємство» (з 2012р.) та ТОВ ДП «Степове» (з 2014 р.), головою ФГ «Дружба-Благо» (з 2015 р.), директором ТОВ ДП «Південне» (з 2017 р.), начальником юридичного департаменту та заступником генерального директора ТОВ «Сумісне Підприємство «Південна Аграрно – Експортна Компанія» (з 2018 р.).

Та на цьому зупинятись жінка не збирається. Відчуваючи в собі бажання і можливість допомагати людям на більш глобальному рівні, у 2010 році влаштувалась на посаду помічника депутата Миколаївської обласної ради і була ним 5 років. Донченко вважає, що жінка, яка хоче змін, може стати цією зміною для своєї сім’ї, свого села, міста, країни. Тому, здобувши досвід громадської роботи, з 2015 року вона стала депутатом Миколаївської обласної ради від політичної партії «Наш край». Донченко наголошує, що саме в команді «Нашого краю» знайшла однодумців, які роблять справи, а не роздають обіцянок, де депутати турбуються про вирішення проблем населених пунктів та благополуччя людей.

Згадуючи перші вибори, вона каже, що не дивлячись на страх та велику відповідальність, яка перед нею буде стояти, бажання допомогти людям, захистити їх права завжди були на першому місці. Сама Олена Віталіївна родом із села і знає головні проблеми та питання, які турбують мешканців. А Верховна Рада України – наступна мета, яка дозволить їй зробити більше для свого народу.

У 2016 році Олена Донченко була нагороджена грамотою Верховної Ради України. Сьогодні вона успішний юрист, депутат, керівник, який на будь-якій посаді працює на рівних з чоловіками. Захоплюється спортом, а саме займається плаванням, дайвінгом, бігом та відвідує заняття з кікбоксингу. Є прихильником та пропагує здоровий спосіб життя.

В житті найголовнішими цінностями для Олени Донченко є сім’я, дружба, відданість та повага.