«Один район – одна громада». Фракція «Наш край» в обласній раді озвучила позицію щодо адміністративно-територіальної реформи

18 вересня, під час сесії обласної ради, голова фракції «Наш край» Юрій Кормишкін виніс пропозицію від фракції «Наш край» щодо адміністративно-територіальної реформи та затвердження Перспективного плану.

«Нас 64 депутати. Щоб не було так, що кожен з 64 захоче зробити якусь маленьку губернію, фракція «Наш край» пропонує затверджувати Перспективний план формування територій громад за принципом «один район – одна громада», –  запропонував Юрій Кормишкін.

Також депутат наголосив, що розгляд питання перспективного плану – життєва необхідність.

«Давайте не забувати, що якщо ми знімемо це питання з розгляду, то ті ОТГ, які були об’єднані не по перспективного плану, фінансування з першого січня не отримають. А бюджет на 2020 рік буде формуватися згідно перспективного плану, затвердженого нами, який ми приймемо», – висловив думку Кормишкін.

Голова «Нашого краю» Юрій Кормишкін також запропонував декілька варіантів розгляду та затвердження плану адміністративно-територіальної реформи.

«На комісії у нас прозвучала пропозиція. Ті громади, які вже об’єдналися і в них пройшли вибори, так і залишити. Ті, хто не хотіли, зволікали – об’єднати по перспективному плану 2015-го року. У нас вже вибори в березні 2020 року (вибори місцевих рад ред.). Пропозиція нашої фракції озвучена: один район-одна громада. Однозначно, питання це потрібно розглядати і поетапно по районам йти голосувати», – наголосив Кормишкін.

 

Теги: , перспективний план розвитку громад,