«Зміни до перспективного плану закріплять територіальний устрій області на десятки років», — Кормишкін звернувся до голів райрад та ОТГ з пропозицією надати своє бачення розвитку територій

«Наш край» звернувся до голів районних рад та об’єднаних територіальних громад з пропозицією надати інформацію стосовно їхнього бачення внесення змін до перспективного плану територій Миколаївської області та формування самостійних спроможних громад.

«Враховуючи значну занепокоєність багатьох представників громад щодо змін та подальших можливостей розвитку територій, Миколаївська обласна організація політичної партії «Наш край» та депутатська фракція нашої партії в обласній раді звертається до голів районних рад та голів об’єднаних територіальних громад області з пропозицією надати своє бачення шляхів проведення децентралізації», — сказано в листі.

Миколаївська обласна рада на ХХVІІІ позачерговій сесії 18 вересня 2019 року прийняла рішення щодо необхідності доопрацювання проекту перспективного плану формування територій громад Миколаївської області, з метою урахування пропозицій постійної комісії обласної ради з питань законності, депутатської діяльності, антикорупційної і регуляторної політики, зв’язків з органами місцевого самоврядування та засобами масової інформації та відповідних територіальних громад. У зверненні «Нашого краю» голова партії Юрій Кормишкін зазначив, що рішення, яке буде прийняте є дуже відповідальним, так як саме це рішення закріпить територіальний устрій області на багато десятків років.

«Ми розуміємо, що рішення, яке буде прийняте по внесенням змін до перспективного плану, є дуже відповідальним, так як саме це рішення закріпить територіальний устрій Миколаївщини на десятки років. Тож, ваша думка в даному питанні є вкрай важливою. Наша позиція полягає в тому, щоб отримати від вас інформацію, опрацювати її та донести до депутатського корпусу, відповідних структурних підрозділів обласної державної адміністрації. Впевнені, що разом ми здатні будемо прийняти рішення, яке задекларує розвиток не просто територій, а спроможних та самостійних громад», — наголосив Юрій Кормишкін.

В партії «Наш край» пропонують надати свої пропозиції на електронну адресу [email protected] до 30 вересня ц.р.

 

Теги: голови отг, , , , перспективний план, територіальний устрій,