«Наш край» підбив підсумки марафону до Дня української писемності та мови

9 листопада Україна відзначає День української писемності та мови. Це національне мовне свято, щільно пов’язане з православним календарем, адже саме цього дня православні вшановують пам’ять Преподобного Нестора-літописця, відомого як автора «Повісті минулих літ». Дослідники вважають, що саме з цієї праці починається писемна українська мова.

З нагоди свята Миколаївська обласна організація політичної партії «Наш край» запропонувала жителям області взяти участь у «Марафоні знавців української мови», присвяченому тижню української писемності і мови. Протягом тижня учасники мали можливість відповідати на питання марафону, заповнивши Google-форму. Тим самим перевірити свої знання української мови.

Метою участі в марафоні є популяризація і поширення знань про українську писемність та мову, виховування любові до рідної мови.

Протягом тижня до нас надійшло чимало відповідей з різних куточків області. Найбільш активно приєдналися до марафону жителі Первомайського, Очаківського, Єланецького, Вознесенського, Снігурівського, Миколаївського районів та міста Миколаєва.

Дякуємо всім учасникам за проявлену активність. Та, на жаль, жоден з тих, хто надіслав відповіді, не проявив достатнього рівня знання української мови, щоб отримати приз переможця.

Організатори марафону мають намір наступного року запросити вас знову до участі у тижні української мови. У вас є рік , щоб покращити свої знання. Адже кажуть, що мова – генетичний код народу. І ми впевнені, що наш обов’язок — передати його майбутнім поколінням.