Кабмін забрав у жителів Миколаївщини субвенцію на соціально-економічний розвиток. Кормишкін вимагає повернути кошти регіонам в повному обсязі

4 грудня на засіданні Кабінету міністрів були внесені зміни в розпорядження від 10.07.2019 року, яким переглянуто розподіл субвенції між місцевими бюджетами на соціально-економічний розвиток та зменшено на 1 мільярд 700 мільйонів гривень її загальний обсяг. Забрали гроші і у Миколаївщини.

«І хочу з першого дня сказати всім – часи кримінального минулого міста Миколаєва позаду, я зроблю все з командою, яка буде, може бути стара, може бути нова. Але судити ви всі будете не по гарним словам, а судити будете по поступкам», — казав Олександр Стаднік майже три місяці назад.

Чим займався губернатор, коли регіон залишили без коштів? Мабуть, оцінку дадуть громади. В обласній організації партії «Наш край» вважають це перепоною у розвитку населених пунктів Миколаївщини, а для новоутворених громад — блокуванням процесу децентралізації.

«Виключено фінансування значної кількісті об’єктів соціального значення і бюджетів органів місцевого самоврядування. Обурення викликає той факт, що субвенції в бюджет Миколаєва з 5,7 млн грн залишилося 4,2 млн грн, до бюджету Вознесенська з 916 тис. грн — 66,4 тис. грн, Южноукраїнська — з 250 тис. грн — 66,32 тис., бюджети Первомайська, Снігурівського, Братського, Єланецького, Врадіївського, Кривоозерського районів залишилися ні з чим! Виникає цілком логічне питання, чому повірений президента, губернатор Миколаївської області Олександр Стаднік та «слуги народу» відмовчуються? В нас досить народних депутатів, та чомусь жоден з них не вважає за потрібне на ділі, а не словом, виразити занепокоєння справами рідного краю. Ми розуміємо, що куди цікавіше влазити у справи обласної ради та жонглювати деякими депутатами, щоб пролобіювати вигідні для себе кадрові питання, але ж сьогодні Миколаївщина втратила солідні кошти. А інфраструктура досі в жахливому стані. Мабуть, не треба нагадувати про якість миколаївських доріг, про стан лікарень та навчальних закладів… В нас все не просто погано, а дуже погано!», — заявив голова обласної організації партії «Наш край» Юрій Кормишкін.

У «Нашому краї» наголосили, що, коли в черговий раз влада «витирає ноги» о Миколаївську область, люди, які повинні лобіювати наші інтереси, демонструють свою профнепридатність. Ці кошти вже були розподілені на завершення соціально-важливих проектів в районах, містах, селах області. На їх перерахування чекали пів року. Ці кошти – це покращення інфраструктури наших населених пунктів, ремонти та оснащення закладів освіти та медичних установ, зміцнення матеріально-технічної бази наших комунальних підприємств. Фракція «Наш край» в Миколаївській обласній раді звертається до Кабінету міністрів України з вимогою негайно повернути субвенцію на Миколаївщину. «Наш край» звертається з вимогою до голови Миколаївської ОДА Олександра Стадника та народних депутатів Олександра Пасічного, Олександра Гайду, Ігоря Копитіна, Ігоря Негулевського, Артема Черноморова, Максима Дирдіна втрутитися у ситуацію та нарешті попрацювати на інтереси виборців, а не власні. Піар-кампанія закінчилася в день виборів, вже минуло п’ять місяців вашої каденції, ви маєте більшість у Верховній Раді. Доведіть свою спроможність не критикою опонентів, а власними справами на користь населення Миколаївщини, яка віддала вам більшість голосів.

Теги: , , ,