«Наш край» в Снігурівській ОТГ ініціює програму, яка вирішить проблему з безпритульними тваринами

Фракція «Наш край» в Снігурівській міській раді ОТГ на найближчу сесію виносить на розгляд питання про затвердження Програми поводження з тваринами та регулювання чисельності безпритульних тварин на території Снігурівського ОТГ на 2020-2024 роки та створення КП «Снігурівський центр захисту тварин».

Проблема безпритульних тварин, кількість яких безупинно зростає, протягом останніх десятиріч залишалась поза увагою. І тільки комплексний підхід, який буде закріплено запропонованою Програмою, зможе виправити ситуацію, що склалася.

«Ситуація, яку ми спостерігаємо зараз, призводить до значного негативного впливу як на мешканців. Тварини розповсюджують хвороби, які  є небезпечними для життя та здоров’я людей, проявляють агресію, порушують спокій, знижують рівень безпеки та комфорту проживання громадян, погіршують санітарний стан та естетичний вигляд населених пунктів, спричиняють ДТП на дорогах. В той же час спостерігається жорстоке поводження з безпритульними тваринами  з боку людини, травми при сутичках із собі подібними, хвороби, травми або загибель на дорогах», — розповідають ініціатори Програми, депутати міської ради Снігурівської ОТГ від «Нашого краю» Олександр Кожанов та Ірина Заприкут.

Як стверджують депутати, з проханням вирішення проблеми з безпритульними тваринами до них неодноразово зверталися виборці. Мета програми — створення ефективного, дієвого, економічно обґрунтованого, суспільно прийнятого цивілізованого механізму зменшення чисельності безпритульних тварин гуманним методом на основі новітніх технологій та  міжнародного досвіду для забезпечення санітарно-епідеміологічного стану і безпеки мешканців Снігурівської ОТГ.

      «На сьогодні ми проаналізували проблему, вивчили досвід вирішення питання з безпритульними тваринами, прописали всю Програму. Будемо раді, якщо депутати інших фракцій внесуть свої пропозиції під час роботи над цим питанням на сесії. І, думаю, ми приймемо Програму, виконання якої зрушить з мертвої точки вирішення проблеми», — розповідають  депутати фракції «Наш край».

Також «Наш край» ініціює онлайн-голосування для жителів Снігурівки. Нам важливо почути вашу думку, чи потрібні нашій громаді Програма, яка б регулювала поводження з тваринами та кількість безпритульних тварин. Пропонуємо перейти за посиланням та висловити свою думку.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScPbnMG-dUGCejJccCvD5QrWiwMLiF1o2VbKUlzkI2FbXe1jw/viewform?usp=sf_link

 

Теги: безпритульні тварини, , , Олександр Кожанов,