Уряд має не допустити зриву теплопостачання у 16 містах, – «Наш край»

Не допустити зриву опалювального сезону у 16 містах України закликає Уряд партія «Наш край». Про це заявив співголова партії Олександр Мазурчак.

За його словами, керівництво «Нафтогазу» вирішило заморозити жителів 16 міст.

«Отримавши мільйонні премії, керівництво «Нафтогазу» вирішило просто заморозити жителів 16 міст. Причина – борги за газ 18 підприємств-виробників тепла, що створюють загрозу для теплопостачання споживачів. Уряд має не допустити зриву теплопостачання», – переконаний Олександр Мазурчак.

Він наголосив, за таких умов відключатимуть від тепла навіть тих споживачів, які не мають заборгованості.

«В Одесі, Кривому Розі, Дніпрі, Щасті, Полтаві, Харкові, Сумах та інших містах України «Нафтогаз» збирається залишить людей без опалення. При чому під «одну гребінку» попадуть і боржники, і сумлінні платники», – зазначив Олександр Мазурчак.

Співголова партії додав, що Уряд має нарешті навести лад та примусити «Нафтогаз» забезпечувати газом тепловиків.

«Наш край» вважає, що борги потрібно повертати іншими методами, без погроз відключати від тепла оселі українців», – підсумував Олександр Мазурчак.

Нагадаємо, 24 січня НАК «Нафтогаз України» попередив про ризик припинення газопостачання з 1 лютого 2020 роки для 37 виробників тепла, які не виконують вимоги розрахунків для отримання газу в рамках покладених спеціальних обов’язків (ПСО). З того часу 19 теплокомуненерго свої борги за газ погасили.

Теги: , теплопостачання