«Наш край» в Южноукраїнську ініціював перерозподіл вільних залишків на боротьбу з коронавірусом

Під час позачергової сесії Южноукраїнської міської ради було заслухано та прийнято пропозиції фракції «Наш край» щодо внесення змін до бюджету та перерозподілу вільних залишків у зв’язку з ситуацією, що виникла через пандемію коронавірусу у світі.
«Минулого тижня депутати міської ради відвідали інфекційну лікарню та інші заклади охорони здоров’я й з’ясували ситуацію з готовністю до карантинних заходів, обстеження пацієнтів з підозрою на коронавірус та надання медичної допомоги хворим. Згідно результатам було складено перелік пропозицій і винесено на розгляд міської ради», — розповів голова фракції «Наш край» в Южноукраїнській міській раді Євген Квасневський.
Рішенням сесії прийнято за рахунок вільного залишку загального фонду міського бюджету, який склався станом на 1 січня 2020 року, направити кошти в сумі 11 251, 93 тис. гривен на міську програму захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природнього характеру.
За рахунок цих коштів буде придбано захисні маски, респіратори, швидкі тести на виявлення грипу та коронавірусу, комплекти протиепідіомологічного одягу, безконтактні термометри, антисептики, апарати для штучної вентиляції легенів.
«У тій ситуації, що склалася сьогодні, наші лікувальні заклади технічно не готові для надання допомоги хворим на коронавірус, особливо з тяжкими формами. І зараз наша задача — мобілізувати всі ресурси, забезпечити надійний захист наших містян від пандемії», — підсумував Євген Квасневський.
Нагадуємо, що голова обласної організації політичної партії «Наш край» в Миколаївській області Юрій Кормишкін закликав главу Миколаївської облдержадміністрації Олександра Стадника ініціювати перерозподіл 150 мільйонів гривень з бюджету на боротьбу з коронавірусом в регіоні.

Теги: Євген Квасневский, заходи проти коронавірусу, ,