«Країну чекає безробіття. Економіка не витримує», — Кормишкін закликає владу якомога скоріше запускати антикризову програму

Країну очікує безробіття, якщо влада не запустить антикризову програму. Таку думку висловив голова Миколаївської обласної організації партії «Наш край» Юрій Кормишкін.

«Тест на людяність. Статистика поширення коронавірусної інфекції показує динаміку зростання практично щогодини. Всі прекрасно повинні розуміти, що 3 квітня діти не підуть до школи, малий та середній бізнес не відкриється, транспортні перевезення не будуть відновлені, а деякі підприємства взагалі будуть вимушені закритися та заморозити свою діяльність на невизначений час. На жаль, сьогодні багато галузей практично щохвилини отримують шалені збитки, які в свою чергу прогнозовано доведуть до банкрутства. Податкова система не відрегульована сьогодні для тих підприємств, які, навіть, в умовах призупинення виробництва та надання послуг повинні і надалі виконувати соціальні гарантії», — говорить Юрій Кормишкін.

Голова «Нашого краю» впевнений, що країну очікує  безробіття, якщо держава і влада на місцях не зуміють запустити антикризову програму.

«Виконати приписи по дотриманню карантину – не означає забезпечити стабільність економіки та виконання соціальних гарантій», — сказав Юрій Комришкін.

Він зазначив, що наразі буде правильним народним депутатам України, урядовцям, деяким керівникам підприємств, таких як «Укрпошта», «Нафтогаз» та інші на час карантину відмовитись від заробітної плати або її скоротити і направити кошти на зарплати медикам, вчителям, соціальним працівникам і т.д.

На його думку також необхідно негайно, як на державному так і на місцевому рівнях здійснити перепрофілізацію промислових підприємств, які зуміють не тільки підтримати дії держави в боротьбі з поширенням вірусу, але й забезпечити людей зарплатою, а бюджети надходженнями, які скоротилися в рази.

«Бізнесу потрібно об’єднуватись не тільки в боротьбі з пандемією, але й в працездатності. Сьогодні більше не існує конкурентів – є тільки люди в різних галузях, на яких сьогодні величезна відповідальність за збереження сфери та за співробітників, які виконують роботу або сидять дома в карантині. Якщо бізнес не витримає – людям не буде за які гроші виконувати приписи МОЗ по профілактиці COVID-19. Часу думати немає. Потрібні чіткі, зважені і кардинальні рішення. Китаю знадобився не один місяць, щоб справитися з пандемією. Якщо Україні доведеться бути на карантині такий же час, ні економіка, ні бізнес не витримають, — відзначив Юрій Кормишкін.

Теги: COVID-19, безработица, коронавирус, , экономика, Юрий Кормышкн