Година Землі 2020: точний час і що це таке

Година Землі – це щорічна міжнародна акція, покликана привернути увагу до проблеми зміни клімату.

Сьогодні в Україні і в усьому світі відзначатимуть Міжнародну годину Землі. Ця масштабна акція спрямована на підтримку екології та збереження біологічного різноманіття нашої планети. Година Землі 2020 в Україні припадає на суботу, 28 березня. УНІАН розповість, у чому полягає суть даної акції. Що таке Година Землі Година Землі – це щорічна міжнародна акція, яка була започаткована у 2007 році Всесвітнім фондом природи WWF в Австралії з метою привернути увагу до проблеми зміни клімату. Захід проводиться в останню чи передостанню суботу березня, і закликає всіх жителів планети вимкнути світло на одну годину, виявивши таким чином небайдужість до екологічних проблем.

У першій акції в 2007 році взяли участь понад 2 мільйони жителів Сіднея і 2100 компаній. Вони одночасно вимкнули світло на одну годину. Вже у 2008 році акція отримала світову підтримку, а в 2009 році стала наймасовішою в історії людства — за оцінками WWF, вона стосувалася більше мільярда жителів планети. Година Землі 2011 року об’єднала вже близько 2 мільярдів учасників у 135 країнах світу. До акції приєднуються адміністрації міст і уряду різних країн. В Годину Землі гасне навіть підсвічування відомих світових пам’яток, в тому числі Лондонське око, театр Сіднея, єгипетські піраміди, міст Голден Гейт в Сан-Франциско, Колізей в Римі та інші. Година землі у 2020 році Основна тема Години Землі 2020 — природа має значення. Система життя планети дає нам все необхідне, відзначають у WWF. Природа — ліси, луки, степи, болота, річки і океани та все безцінне різноманіття життя — наші головні спільники в адаптації до зміни клімату. Організатори цьогоріч пропонують не просто підтримати Годину Землі, але й обрати хоча б одну нову звичку, яка допоможе природі почати відновлюватися. Година Землі 2020 — точний час Година Землі в 2020 році відбудеться сьогодні, 28 березня. Годину Землі Україна почне відзначати о 20:30 за місцевим часом, акція триватиме одну годину – до 21:30.

До речі, акція в усіх країнах триває з 20:30 до 21:30, але за місцевим часом. У цей час усіх закликають вимкнути світло в будинках і офісах. Вважається, що в цей час людство використовує найбільшу кількість електрики. Також вечірній час було вибрано в надії, що коли ця акція стане глобальною, з космосу можна буде побачити, як вогні на вечірній стороні Землі згасають. Це повинно символізувати первозданну Землю до втручання людини.

Теги: година землі