Депутати «Нашого краю» на Миколаївщині підтримують медиків в умовах боротьби з коронавірусом

Депутат Миколаївської обласної ради від партії «Наш край» Григорій Ташлик передав медикам Вознесенського районного центру первинної медико-санітарної допомоги засоби захисту і дезінфекції, маски багатошарові багаторазового використання, рукавички.

Наразі лікувальний заклад нараховує 8 амбулаторій та 5 пунктів здоров’я. На обслуговуванні у медиків 13598 декларантів Вознесенського району, окрім того надається допомога і тим, хто не заключив декларацію.

За словами головного лікаря Вознесенського районного ЦПМСД Галини Жарської в центрі працюють 10 лікарів, більше 25 медсестер. Загальний склад працюючого персоналу – 72 людини.

«Наразі ми працюємо в посиленому режимі. Якщо раніше ми могли без маски працювати, то сьогодні нам необхідно мінімум три маски на робочу зміну для кожного працівника. Тому що всі можуть зіткнутися з інфекцією, не тільки лікарі, але й санітарка, водій, реєстратор. Засоби індивідуального захисту: маски, рукавички, халати, захисні окуляри, антисептик – все це повинно бути в лікувальних закладах, для того щоб статистика захворюваності на COVID-19 не повнилась медичними працівниками. Зараз ми посилено працюємо. Ми вдячні такій допомозі. Тому що, ви самі розумієте, що навіть, якщо хтось десь виділив якісь кошти, то закупити це наразі дуже важко.

В «Нашому  краї» відзначають, що депутати та активісти партії постійно знаходяться в комунікації з лікарями в різних районах і вже не перший тиждень намагаються допомогти медичним закладам в забезпеченні елементарними засобами індивідуального захисту.

Теги: допомога медикам, , ,