Звернення партії «Наш край» до Прем’єр-міністра України

05.05.2020

Уряд! Виводь економіку з карантину!

Сьогодні Україна переживає важкі часи випробувань. Від того, як ми всієї країною дамо відповідь на поширення коронавірусу та повернення до повноцінного життя, залежить питання існування України як незалежної, економічно розвиненої, соціально забезпеченої держави.

Головним інструментом у боротьбі з поширенням коронавірусу для Уряду став карантинний режим. Саме самоізоляція більшої частини українців стала ключовим чинником гальмування епідемії.

Але сьогодні Україна стоїть перед обличчям іншої катастрофи — економічної! Карантинні заходи та запровадження надзвичайної ситуації призвели до погіршення економічного становища більшої частини українців. Громадянам двічі продовжували карантин, вони втратили доходи, а дехто — робоче місце чи власну справу.

Уряд має розпочати скасування обмежувальних заходів, інакше це загрожує радикальними акціями протесту громадян, непокорою місцевих органів влади та втратою керування процесів у державі.

Вимагаємо терміново ухвалити рішення щодо пом’якшення карантину, запуску вітчизняної економіки, створення робочих місць, фінансової та фіскальної допомоги малому та середньому бізнесу.

Також «Наш край» разом з мільйонами українців пропонує Уряду негайно розробити програму дії, яка дасть напрям розбудови держави на роки вперед, враховуючу нову постпандемічну ситуацію у світі. Ми, зі свого боку, готові долучитися до цього процесу та брати участь разом із іншими політичними силами у продуктивному діалозі щодо перебудови нашої держави під вимоги завтрашнього дня.

Уряд! Виводь економіку з карантину!

Олександр Мазурчак

Співголова партії «Наш край»

Теги: ,