Громади мають отримати можливість захищати свої дороги від перевантажень, – «Наш край»

Місцева влада має отримати інструмент захисту місцевих доріг від перевантажень. Про це заявив співголова партії «Наш край» Олександр Мазурчак.

За його словами, місцеві дороги у громадах потребують захисту від перевантажених автівок не менше, ніж загальнонаціональні.

«Нещодавно влада ухвалила закон, який дозволяє залучати додаткове фінансування на ремонт доріг місцевого значення. Але варто зараз проїхатися щойно відремонтованими дорогами, щоб зрозуміти, що їх вже треба ремонтувати. Вантажівки вже порозбивали їх, нехтуючи вимогами щодо ваги, температури повітря тощо. Місцевій владі слід надати повноваження та інструментарій контролю над своїми місцевим дорогами від перевантажень», – зазначив Олександр Мазурчак.

Сьогодні громади, наголосив Олександр Мазурчак, не мають можливості захистити свої дороги.

«Центральна влада вже перекладає відповідальність за місцеві дороги на місцеву владу. А та не має можливості контролювати ані якість робіт, ані проїзд по цих дорогах перевантажених автівок. Тільки господарське ставлення до своїх доріг дасть можливість їх зберегти для експлуатації на довгі роки», – повідомив Олександр Мазурчак.

Нагадаємо, Президент Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України» щодо фінансування розвитку дорожньої галузі. Відтепер обласні держадміністрації зможуть залучити додаткове фінансування у вигляді кредитів на ремонти доріг місцевого значення вже у 2020 році.