«Перша партія тирси доставлена», — «Наш край» відгукнувся на заклик Миколаївського зоопарку про допомогу

07.07.2020

Уже практично чотири місяці українці живуть в карантині. Наслідки пандемії торкнулися всіх і кожного: по стану здоров’я, працездатності, фінансам та економіці в цілому. На жаль, відчув такі наслідки і найкращий в Україні, наш Миколаївський зоопарк. Через карантинні обмеження керівництво зоопарку скоротило на певний час відвідування зоопарку, маючи на меті збереження здоров’я людей та, що не менш важливо, тварин. Такий різкий спад потоку відвідувачів зоопарку значно зменшив і фінансовий ресурс, адже левова частка доходу підприємства  — саме дохід від відвідувачів.

За ці чотири місяці часто лунали оголошення із закликами про допомогу зоопарку. Адже в порівнянні з іншими підприємствами, зоопарк не може піти на карантин і перестати турбуватися про тварин, доглядати за територією. Не можуть в зоопарку через брак коштів перестати годувати тварин, створювати для них умови перебування в зоопарку такими, які потрібні для збереження їхнього здоров’я. Але, як зазначають і в самому зоопарку, завдяки небайдужим людям, соціально відповідальному бізнесу завжди вдається знайти вихід з ситуації, головне кинути клич.

Так відбулося і цього разу. В соціальній мережі з’явилося оголошення, в якому представники Миколаївського зоопарку звернулися з проханням підтримати їх та допомогти знайти на благодійній основі тирсу для тварин.

«Миколаївський зоопарк має гостру потребу в тирсі. Якщо ви можете допомогти вирішити це питання, зоопарк з вдячністю прийме від вас тирсу в необмежених кількостях.», — говорилося в оголошенні.

Далі новину підхопили журналісти, пішло обговорення і розпочався процес пошуку тирси. Допомогти Миколаївському зоопарку вирішили і молоді представники партії «Наш край». Не витрачаючи часу, команда Молодіжного крила партії «Молодь «Нашого краю» віднайшла необхідну тирсу, зв’язалася з керівництвом зоопарку і уже перша партія сьогодні доставлена на підприємство.

«Для когось це не така велика проблема, в когось тирса лежить і чекає на вивезення. В мережі знайшли оголошення, зв’язалися з власниками тирси і доставили її до зоопарку. Нам це не важко», — розповіла керівник молодіжного крила Юлія Рой.

Директор зоопарку Володимир Топчій подякував «Нашому краю» за небайдужість.

«Хтось міг пройти повз, прочитати оголошення – і забути. Тому ми вдячні вам за небайдужість. Ми завжди раді увазі і допомозі, а тим паче, у трошки нелегкий час під час карантинних заходів. Нашим мешканцям ваші подарунки сподобаються», — сказав Володимир Топчій.

Юлія Рой вбачає в цьому вчинку і щось трохи більше, аніж просто підтримку в тяжкий час. Це своєрідна вдячність Миколаївському зоопарку за те, що він найкращий, за те, що саме тут, в нашому місті свою домівку знайшли стільки тварин, за те, що сюди завжди можна прийти з дітьми та відпочити родиною.

«Потрібно частіше говорити «дякую», а ще краще висловлювати свою вдячність реальними вчинками. Потрібно зберігати людяність та пам’ятати, що таке взаємодопомога. Для «Нашого краю» соціальна відповідальність – це головне в діяльності. І скажу як мама – я із сім’єю часто буваю в зоопарку. І, чесно, коли ми з командою побачили оголошення, у нас навіть роздумів не було з приводу того робити щось чи ні. Звісно, робити і швидко», — розповіла Юлія Рой.

 

Теги: зоопарк, , опилки