«Наш край» єднає молодь

09.07.2010

В Єланці відбувся семінар «Громадськість в політиці» для представників   молодіжного крила партії «Молодь «Нашого краю» Єланецького району.

Єланничина славиться небайдужими людьми. І молодіжне крило партії  представляють саме такі молоді, небайдужі, завзяті. На семінар, організований обласною організацією партії «Наш край», було запрошено близько двадцяти учасників.

«Наш край» в Єланецькому районі представлений потужною командою на чолі з авторитетною та активною Людмилою Присяжнюк. І ми хочемо якомога більше молоді долучити до нашої роботи. Адже саме вам представляти інтереси громади чи у лавах влади, чи у лавах громадських активістів. Більшість вважає, що, якщо вони не при владі, то нічого не можуть зробити. Але це не так. І для того, щоб розповісти вам про ваші можливості, ми зібрали вас на цей семінар», — розповіла голова виконкому Миколаївської обласної організації партії «Наш край» Ольга Остапчук.

Семінар проводився представниками обласного офісу партії. Керівник відділу аналітики Денис Торопенко  розповів про важелі впливу на владу громадськістю.

«Важливо пам’ятати, що для сучасного типу суспільного розвитку основна аксіома «людина для держави», а не «держава для людини», — розповів Денис Торопенко.

Керівник піарвідділу партії Юлія Рой наголосила на основних якостях лідера, який спроможній повести за собою громадськість. В ході спілкування зі спікером учасники самі визначили якості лідера та приклади лідерів світового масштабу, на яких варто рівнятися.

«Впевнена, у кожного виникли асоціації – або слова-характеристики, або навіть постать людини, яку ви, можливо, вважаєте лідером. Так які ж якості повинен мати лідер? І хто взагалі такий – лідер?…», — звернулась до присутніх Юлія Рой.

Спеціаліст офісу Тетяна Пікалова провела тренінг для учасників. Присутні розділились на дві команди «громадськість» і «влада». І зі своїх позицій обговорювали проблеми району, намагаючись знайти точки взаємодії для їх вирішення.

«Я рада, що в нас така активна небайдужа молодь. Сьогоднішній семінар став доказом того, що нам є заради кого і з ким працювати над спільною метою – розвитку нашого рідного краю. Якщо ви маєте якісь ідеї, пропозиції – районний офіс партії «Наш край» завжди для вас відкритий. Прислухаємось до всіх і разом будемо втілювати ваші ідеї», — звернулась до присутніх Людмила Присяжнюк.

Кожен учасник отримав сертифікат про участь у семінарі.

Після семінару учасники обговорили з представниками обласної та районної організації партії «Наш край» нагальні проблеми. Зокрема, відсутність танцювального майданчика у Єланці – молодь не має де проводити час. Разом було написано звернення до голови районної організації Людмили Присяжнюк з проханням допомогти у реалізації цього проекту.

«Ми готові працювати на благо нашої Єланеччини. Адже ми тут живемо, тут живуть наші діти. І ми не збираємося кудись виїзджати. І хочемо щоб наші діти також захотіли залишитись в Єланці. І тому ми повинні створити всі умови для того, щоб їм було тут цікаво і комфортно. Нам не байдуже, тому дякуємо вам за можливість зібратися, обговорити проблеми і разом намітити цілі», -подякувала організаторам лідер молодіжного крила партії у Єланці Анастасія Дереглазова.