Життя інтернатів санаторного типу продовжено завдяки піклуванню «Нашого краю»

10.07.2020

Прийняття нового Закону України «Про загальну середню освіту» ще в березні поставило під загрозу існування інтернатних закладів. Розбіжності Закону зі статутом закладів, відсутність положень, законодавчі прогалини — все це унеможливлює роботу інтернатів всіх типів і може призвести до їх знищення. Під ризиком знищення через прийняття кінцевих правок опинилися школи-інтернати санаторного типу, яких в нашій області чотири.

Фракція партії «Наш край» в обласній раді на початку весни ініціювала звернення до Кабінету Міністрів та Верховної Ради з вимогою переглянути деякі пункти Закону та відмінити прикінцеві правки, згідно яким ці навчальні заклади вже в цьому році не мали права набирати учнів.

«Фракція «Нашого краю» на чолі з Юрієм Кормишкіним зайняла чітку позицію відстояти ці навчальні заклади в інтересах наших дітей. Ми постійно підіймали ці питання на комісіях, приймали звернення, намагалися донести до наших народних обранців, що, якщо не відмінять прикінцеві правки, ми втратимо навчальні заклади з потужною матеріально-технічною базою. І головне – поставимо під загрозу здоров’я наших дітей, які в силу особливостей, не можуть навчатись в звичайних школах. Нарешті нас почули! І на останньому засіданні Верховної Ради прикінцеві правки відмінено, а санаторним школам дозволено проводити набір ще в цьому році. Це, звісно, не вирішує проблеми повністю, але, вже радує, що так», — розповіла депутат обласної ради, член фракції «Наш край» Надія Іванова.

У «Нашому краї» висловлюють надію, що за рік за санаторними школами-інтернатами залишать право набирати учнів. Фракція «Наш край» в Миколаївській обласній раді триматиме це на контролі.

Теги: , санаторні школи-інтернати