«Наш край» підтримав питання розвитку медичної галузі в Баштанці

01.07.2020

30 червня Баштанська багатопрофільна лікарня отримала сучасний апарат штучної вентиляції легень, вартістю понад 665 тисяч гривень, та  статкування для операційного блоку на суму понад 2 мільйони. Медичне обладнання  придбано за кошти міського бюджету.

Як повідомляє пресслужба ОТГ, Баштанська лікарня змогла придбати 13 пакетів медичних послуг із 28 можливих, які гарантуються населенню та оплачуються з державного бюджету на основі єдиних національних тарифів. Завдяки цьому заклад став багатопрофільною лікарнею інтенсивного лікування другого рівня.

Сучасне обладнання та чотири молоді кваліфіковані лікарі-хірурги відтепер зможуть надавати якісні медичні послуги, створюючи конкуренцію обласним лікарям. І вже є результати: лікарня заробила 314 тисяч гривень на наданні послуг населенню, які оплатила Національна служба здоров’я України.
Крім того, цього ж дня ордер на житло від міської влади отримав лікар-хірург Віктор Бричук.

Як зазначив голова фракції партії «Наш край» в Баштанській міській раді ОТГ Петро Жигалкін, питання розвитку медицини в місцевій раді були практично одноголосно підтримані депутатами.

«Міцна медична галузь – запорука здоров’я наших жителів. Для депутатів не стояло питання потрібно чи ні. Ми знаємо і розуміємо, що, навіть цього замало і потрібно ще дуже багато попрацювати, але я дуже радий тому,
що нам вдалося реалізувати цей проєкт. Тепер наша лікарня стала ще на сходинку вище по якості надання медичних послуг, а значить і людям буде комфортніше проходити лікування, і лікарям поправляти здоров’я  аселення», — відзначив Петро Жигалкін.

Нагадаємо, актив партії «Наш край» передав індивідуальні засоби захисту в Баштанський інклюзивно-ресурсний центр.

Теги: Баштанська whk, ,