ДОРОГЕ СМІТТЯ. ВЛАДА У СНІГУРІВЦІ ЗБИРАЄТЬСЯ ЗРОБИТИ ПЛАТНИМ В’ЇЗД ДО МІСЬКОГО СМІТТЄЗВАЛИЩА

22.07.2020

Проблема вивозу та утилізації сміття для Снігурівки не нова, і її масштаби невпинно зростають.  Пів року тому на розгляд сесії Снігурівської ОТГ представниками районної організації партії «Наш край» була представлена програма по покращенню збирання та переробці сміття. Програма включає в себе, перш за все, розвиток інфраструктури:
— будівництво нових контейнерних майданчиків з розподільним збором сміття;
— модернізація і благоустрій діючих контейнерних майданчиків;
—  реалізація проектів по будівництву виносних контейнерних комплексів;
— вдосконалення системи поводження із сміттям.
Програму пропонувалося фінансувати з міського бюджету із залученням інвестицій на реалізацію проектів по утилізації і сортуванню сміття.
Програма була відхилена керівництвом Снігурівської ОТГ в особі Леоніда Голоблі та його прибічників без розгляду на сесії.

Система вивезення побутових відходів на території громади недосконала
і багато хто з жителів не чекає централізованого вивезення сміття і самостійно відвозить побутові відходи на міське сміттєзвалище. Замість того, щоб подякувати громадянам, які не розводять антисанітарію на прибудинкових територіях, керівництво Снігурівського ОТГ вирішило, що людям доведеться викладати певну данину за самостійний вивіз сміття на звалище. Мова йде про стягнення плати за кожне самостійне вивезення мешканцями міста побутового сміття.

«До чого це може призвести? Сьогодні місто та села потопають в несанкціонованих сміттєзвалищах. Замість будівництва нових контейнерних майданчиків та цеху з переробки сміття міська рада для початку підняла тариф на вивіз сміття, ну а тепер хтось там ще й вирішив зробити сміттєзвалище платним. Напевно комусь здалося мало, ну і чому б знову таки не поживитися на і так спорожнілих кишенях мешканців. Головне – це нове джерело доходу до чиєїсь бездонної кишені», — пояснюють у «Нашому краї».

Сміттєзвалище вже облаштовано контрольно-пропускним пунктом із автобусної зупинки. А це означає, що жителі Снігурівської ОТГ чекають нові побори із боку теперішньої місцевої влади, але ніяк не вирішення проблеми з вивезенням та переробкою сміття. Висновки робіть самі.

Теги: , сміттєзвалище,