Аби не чекати обіцяного три роки. Про стан ремонтних робіт дороги Очаків – Миколаїв

25.07.2020

Депутати Очаківської міської ради під час чергової сесії знову порушили питання що стану дороги, яка сполучає Очаків з Миколаєвом. Як і всіх городян та жителів сусідніх сіл, депутатів хвилює те, що окремими ділянками дороги вже взагалі не можна проїхати.

Відомо, що на ремонт окремих ділянок дороги Т-15-13 Очаків-Нечаяне передбачено використати 605 133,9 тис грн.

Це небувала сума, тож варто сподіватись, що і обсяги виконаного ремонту будуть чималі. Проте, коли він розпочнеться, складно передбачити через велику кількість бюрократичних процедур.

Відомо, що ще в червні глава агентства автомобільних доріг Олександр Курбаков заявив, що Очаків є стратегічним містом для держави і ремонт дороги буде виконаний у поточному році. На жаль, ми все ще не побачили жодних рухів у цьому напрямку. Натомість, постійно збільшується кількість небезпечних ситуацій на дорозі, адже транспортне навантаження в напрямку Очакова на покриття значно збільшилось під час літнього сезону. Це і зерновози, і легковики, які якось намагаються дістатись до Чорноморського узбережжя.

Стан дороги — наш біль і сором. Не всі гості Очакова розуміють, що міська влада та, навіть, обласна рада до ремонту цієї дороги не мають жодного відношення. Дорога державного значення, а значить і ремонт її може проводитись виключно за кошти державного бюджету. Як «швидко» вони поступають до виконавця робіт, знаємо і бачимо. Проте, від того усім нам не легше.

Тож, за ініціативою Анатолія Москальського, який виніс на сесію відповідний депутатський запит, місцеві народні обранці направлять колегіальне письмове звернення до Миколаївської ОДА, під контролем якої перебуває питання освоєння бюджетних коштів на ремонт траси в бік Очакова.

Зауважимо, що і жителі сіл Куцурубської ОТГ також потерпають від бездоріжжя. І, незважаючи на те, що на ремонт траси Т-15-07 Очаків-Миколаїв через Парутине виділено більше 54 мільйонів, значного полегшення вони все ж не відчують, адже ремонт проходитиме на ділянках, що відносяться до сусідньої, Радсадівської ОТГ.

Очаківцям же належить чекати, коли розпочнеться освоєння тих завітних 605 мільйонів. А поки що розповідатимемо нашим гостям, що ми не винуваті в тому, що держава довела дорогу до такого стану.

До слова, очікуємо надходження 7,2 млн грн на ремонт доріг в самому Очакові. За проектом міської влади запланований ремонт чотирьох вулиць, який, за словами депутата Миколаївської обласної ради від «Нашого краю» Хасана Гемаєва, розпочнеться вже незабаром. Адже, він лобіював це питання з колегами фракції «Наш край» в обласній раді.

В тексті використані матеріали газети «Очаків»

Теги: , , , , , Чорноморське узбережжя